lopta_u_kosu

Bogdanov bio neuračunljiv,Tužilaštvo traži dopunu nalaza

 

Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov bio je neuračunljiv prilikom napada na policiju uoči košarškaške utakmice Crvena zvezda -Partizan 2006. godine, procenio je Institut za sudsku medicinu, a saopšteno je na današnjem suđenju u Prvom osnovnom sudu. Na osnovu Krivičnog zakonika, odbrana je zatražila puštanje Bogdanova iz pritvora, ali je taj zahtev odbijen pošto je zamenik tužioca zatražio dopunski izveštaj, s obzirom na to da se ne navodi vremenski period neuračunljivosti.

Povezana vest:  Radonjić: Bilo nam je veoma bitno da dobro počnemo

Sudija Ivana Ramić zakazala je nastavak glavnog pretresa za 25. oktobar i pozvala na suđenje članove komisije koja je donela procenu o neuračunljivosti. Ivan Bogdanov se nalazi u pritvoru od 24. maja, nakon deportacije iz Italije, gde mu je zatvorska kazna od tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija – Italija oktobru prošle godine u Ðenovi zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU u narednih pet godina.

Povezana vest:  Uskoro počinje kamp Bogdana Bogdanovića

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo. Bogdanovu se sudi za krivično delo sprečavanje službenog lica u obavljanju dužnosti u sticaju sa nasilničkim ponašanjem. Na početku suđenja, krajem juna, Bogdanov je negirao krivicu i izjavio da se uopšte ne seća događaja.

-Jedino čega se sećam jeste trenutak kada sam, zajedno sa nekoliko mojih drugara, ušao u autobus i krenuo na utakmicu. U tom trenutku, osetio sam kako me neko sa leđa udara po glavi i sledeće čega se sećam jeste trenutak kada me lekari skidaju u Urgentnom centru i zatim buđenje kod kuće, kada me majka tera da jedem. Tada sam primetio da na ruci imam gips – ispričao je tada Bogdanov.

Povezana vest:  Veličković produžio ugovor sa Partizanom