carmelo anthonyMeđu četiri NBA kluba Entoni Karmelo za sada najbliže Netsima

 

Sjajni 26-godišnji krilni košarkaš Karmelo Entoni, znano je, određeno vreme pokazuje ljutnju i nezadovoljstvo u Denver Nagetsima, jedinoj svojoj ekipi u NBA karijeri.

Kao treći izbor je 2003. godine Entoni došao u Denver i svake je sezone ubacivao prosečno više od 20 poena po utakmici.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Košarkaši Vojvodine slavili u Zrenjaninu

Praktički je od samog dolaska u NBA ligu Entoni u statusu zvezde i najboljeg igrača lige (kao i LeBron Džejms i Dvejn Vejd koji su iste godine zakoračili u NBA ligu), a najveći uspeh koji je ostvario s Denverom je bilo igranje finala Zapadne konferencije prije dve sezone protiv Los Anđeles Lejkersa.

Njemu je, pak, očigledno dosadilo čekanje da u ovom klubu ugleda cilj (naslov šampiona) i želi promenu. Ugovor mu ističe krajem iduće sezone, ali želi da ode i pre nego što postane slobodan igrač.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma i San Antonio na pragu finala plej ofa Zapada

Dugo vremena je izgledalo da je Nju Jork njegova nova destinacija, ali poslednji izveštaji iz SAD-a govore da je mnogo bliže odlasku u Nju Džersi , i to tokom sezone koja počinje krajem oktobra.

Američki mediji spominju da bi se mogla dogoditi promena unutar četiri kluba, i to Denvera, Nju Džersija, Jute i Šarlota. Zasad se tek govori da bi Entoni završio u Netsima, prošle sezone najgoroj momčadi lige, ali i klubu koji ima velike ambicije za budućnost, dok bi, primerice, Rus Andrej Kirilenko pojačao Denver.

Povezana vest:  Fenerbahče ubedljiv, Nanter bolji od Barselone