lucic par buducnost

JADRANSKA LIGA

Radničkom pripao srpski derbi

 

Košarkaši Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu ekipu Partizana sa 78:76 (14:18, 18:11, 25:22, 21:25) u derbi utakmici 19. kola Jadranske lige. Radničkom je to bila 11. pobeda u regionalnom takmičenju, dok su crno-beli upisali sedmi poraz.

Partizan je nakon ove utakmice ostao na trećem mestu na tabeli, dok Kragujevčani dele četvrtu poziciju sa ekipama zagrebačke Cedevite i podgoričke Budućnosti. Radnički je večeras u krcatoj hali Jezero do pobede došao u završnici, a malo je nedostajalo da ispusti vođstvo koje je imao tokom većeg dela utakmice.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rukovodstvo Indijana Pacersa smenilo trenera

Domaćin je bio uspešniji i smireniji sa linije za slobodna bacanja, a pogađao je najbolji igrač Radničkog Aleksandar Ćapin. Kada je tri minuta pre kraja Radnički poveo sa 72:62 delovalo je da je pitanje pobednika rešeno. Ipak, crno-beli su preko Đorđa Gagića i Vladimira Lučića serijom 10-0 doveli ekipu do izjednačenja.

U samoj završnici, pokušao je Lučić „trojkom“ uz zvuk sirene da donese pobedu gostima, ali nije bio precizan. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ćapin sa 23 poena, dok je Lučić predvodio crno-bele sa 20 poena. U sledećem kolu ekipa Partizana će dočekati Split, dok Radnički gostuje Krki u Novom Mestu.

Povezana vest:  Srpski studenti bez premca