DUSAN_KECMAN_DRIBLINGCSKA bolji od crno-belih

 

Crno-beli su odigrali drugu utakmicu koja je danas bila na programu u okviru turnira „Aleksandar Gomeljski“. Armejci su bili bolji i ostvarili su pobedu rezultatom 75:63 (17:15, 27:15, 15:24, 16:9).

U uvodnoj deonici viđena je izjednačena igra oba tima, što je pokazivao i semafor nakon deset minuta igre. Ekipa moskovskog CSKA u drugoj četvrtini je pokazala karakter i ubrzo napravila nešto veću rezultatsku razliku koju su do kraja prvog poluvremena i povećali na 44:30. Nakon velikog odmora crno-beli su konsolidovali svoje redove i odličnom odbranom vratili se u potpunosti u meč. Šut za tri poena u tim trenucima je takođe dobro funkcionisao, kao i igra pod košem, pa su izabranici Vlade Jovanovića uspeli da istope prednost domaćina i približe se na samo tri poena zaostatka 57:54. Ipak odlučujuća deonica je ponovo bila u znaku „armejaca“ koji su košarkašima Partizana mt:s dozvolili samo devet poena u tom periodu igre. Tim CSKA se tako plasirao u finale turnira gde će se sastati sa Žalgirisom, a za treće mesto istog dana igraće naš tim i atinski Panatinaikos.

Povezana vest:  EVROLIGA, Bertomeu: Završni turnir će se organizovati u Beogradu

CSKA:

Kurbanov 8, Bikov 2, Polohin, Smodiš 8, Šiškauskas 7, Gudumak, Zabelin 5, Lengdon 14, Marjanovic 8, Šved 7, Sokolov 3, Gordon 13.

 

Partizan mt:s :

Jaramaz, Kecman 9, Klobučar 3, Milosavljević 2, Lučić 3, Katić 6, Džavai 19, Lešić 15, Mitrović 1, Božić 3, Veseli 2, Đekić.

 

Utakmica za treće mesto zakazana je za 15 časova po našem vremenu.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde izgubili od Panatinaikosa