kobe_bryant_nikeNBA VESTI

 

Kobi Brajant: Nema boljeg od Mesija

 

U četvrtak će prijateljsku košarkašku utakmicu odigrati Barselona i Los Anđeles Lejkersi. Aktualni prvaci NBA lige već su stigli u Španiju.

Očekivano je najviše pompe, uz Pau Gasola, podigao najbolji košarkaš današnjice Kobi Brajant, pogotovo odgovorima koji su se dopali tamošnjem narodu, a vezani su za fudbal.

Poznato je da Brajant, koji je detinjstvo proveo u Italiji, s pažnjom prati fudbal, a i u više je navrata govorio kako se divi onome što na terenu radi Lionel Mesi.

Povezana vest:  Divac: Bogdanu i Bjelici sam rekao da primam samo zlato

-Meni je čast što me s njim upoređuju – znao je Brajant da izjavi, a da je uistinu upoznat s onim što se događa u redovima aktuelnih španskih prvaka svedoče i njegove reči po dolasku u Barselonu:

-Imate sjajnu fudbalsku ekipu, pratim je kada stignem, a Mesi je najbolji na svetu.

Dodao je Brajant i da poštuje Ćavija i Injestu, ali ostao tvrd u stavu oko najboljeg:

Povezana vest:  Vujošević: Pristup košarkaša je bio za svaku pohvalu

-Vrlo su dobri, ali Mesi je najbolji.

U više je navrata Brajant rekao da bi jednoga dana mogao da zaigra košarku i u Evropi. Španski mediji nisu propustili ponovo da ga upitaju za istu stvar, a odgovor koji su dobili sugeriše i ozbiljnost Brajantovih namera. Nije se „ulizivao“ Špancima, odgovorio je kao i svaki put do sada:

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA –ŠPANIJA, 1986, Kako je izgubljena dobijena utakmica

-Voleo bih jednoga dana. Možda u Italiji.

Džo Brajant, Kobeov otac, veliki deo igračke karijere proveo je u Italiji pa je najbolji košarkaš sveta upoznao evropski način života, ovdašnju kulturu i zavoleo fudbal. Italija mu je ostala u srcu, italijanskim jezikom i dalje se sjajno služi pa želja o jednoj sezoni u italijanskoj ligi i ne deluje tako nestvarno. Naravno, ako bude želeo.