vlada_jovanovic_kznNLB LIGA

 

Trener Jovanović zadovljan pobedom Partizana

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je da je njegov tim uneo više emocija u večerašnju utakmicu protiv Hemofarma, što se pokazalo na terenu, zbog čega je ekipa i pobedila.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Hemofarm sa 77:66 i ostvarili prvi trijumf ove sezone u Jadranskoj ligi.

-Imali smo borbenost i požrtvovanje, igrači su ušli u utakmicu sa dovoljno emocija. To sam im tražio i prošli put, ali ne može se to uvek imati. Večeras smo igrali u dobrom ritmu, naravno uz određene padove koji će nam se sigurno dešavati u toku sezone – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Povezana vest:  Gašić trener valjevskog Metalca

-Moram da budem zadovoljan. Kada imate petoricu igrača na terenu koji se bacaju za loptu ne možete da ne budete nezadovoljni borbenošću – dodao je on.

Na novinarsko pitanje koliko mu prija što su navijači večeras skandirali njegovo ime, Jovanović je ponovio nepisano pravilo Košarkaškog kluba Partizan da je publika „šesti igrač“.

-Znam da su ljudi koji vole Partizan došli da pomognu klubu. Otišlo je mnogo igrača, pre svega Dule (trener Duško Vujošević). Osetili su da nam treba podrška. A to što mi skandiraju ime, ja sam pre svega oprezan čovek i znam koliko treba da se uradi da bi se to opravdalo, pa me više opterećuje nego što mi prija, jer i ostali igrači znaju šta treba da se radi da bi se to opravdalo“, rekao je kroz osmeh Jovanović.

Povezana vest:  Bogavac novi trener Hemofarma

Trener devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije rekao je da su timu hitno potrebni igrači na poziciji plejmejkera i krilnog centra, kao i da je klub „blizu rešavanja“ pozicije kreatora igre.

Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je da njegov novi tim treba mnogo da radi i da mu je potrebna hrabrost u napadu.

-Ako bih mnogo pričao o utakmici to bi bilo pravdanje, ali istina je da imamo nov tim, da smo promenili mnogo igrača i da treba mnogo da radimo. Pre svega nam je potrebna odlučnost, koncentracija i hrabrost u napadu, jako smo blokirani, treba nam vođa ne samo sa unutrašnjih

Povezana vest:  EvVROČELENDŽ KUP, FMP prekinuo seriju poraza

nego i sa spoljnih pozicija u timu – rekao je Lukajić.

Trener ekipe iz Vršca rekao je ekipa ima objektivne probleme, ali je naglasio da nema zacrtane ciljeve.

-Mi nemamo ciljeve nego smo sami sebi zadali zadatke da idemo korak po korak i da se trudimo da budemo bolji – rekao je Lukajić.

PHOTO: ataimages.rs