nba-logoNBA VESTI

 

CSKA bolji od Klivlenda

 

Predvođen Ramunasom Šiškauskasom i Dzamontom Gordonom moskovski CSKA savladao je Klivlend sa 90:87 i pobedom završio mini turneju po SAD na kojoj je odigrao tri utakmice sa predstavnicima najjače košarkaške lige sveta (NBA).

Moskovljani su pre pobede protiv KIivlenda odmerili snage u duelima sa Majamijem i Nju Orleansom i u oba pretrpeli poraz.

Sa 22 poena litvanski reprezentativac Šiškauskas je bio najefikasniji akter susreta u kojem je tim srpskog stručnjaka Duška Vujoševića ostvario veoma vrednu pobedu. Poslednje koševe na ovom susretu Šiškauskas je postigao 6,8 sekundi pre kraja iz slobodnih bacanja. Prethodno je Rajan Holins smanjio prednost Moskovljana na 88:87, a onda je Šiškauskas postavio konačni rezultat.

Povezana vest:  Dopis FIBA: Odluka o nepriznavanju ABA lige od 1. maja

Danijel Gibson je u poslednjem napadu Klivlenda pokušao „trojkom“ da svoj tim dovede do produžetka, ali su Moskovljani uhvatili loptu odbijenu od obruča i sačuvali je do kraja.

Pored Šiškauskasa odličnu partiju u pobedničkom timu pružio je Gordon koji je, uz 19 koševa, imao sedam skokova i šest asistencija. Učinak potencijalnog srpskog reprezentativca i bivšeg člana vršačkog Hemofarma Bobana Marjanovića za devet minuta iznosio je četiri poena i dva skoka.

Povezana vest:  Vujošević: Pobede najbolji način da prevaziđemo teškoće

U poraženom Klivlendu istakli su se Gibson sa 21 i Holins sa 17 koševa.

Pored utakmice u Klivlendu jutros je odigrano još deset mečeva u okviru priprema za predstojeću sezonu NBA lige, a postignuti su ovi rezultati:

 

Nju Džersi – Hjuston95:85

Šarlot – Detroit 97:94

Orlando – Čikago 105:67

Boston – Njujork 97:84

L.A. Klipers – Juta 91:103

Povezana vest:  Adam Silver o Jokiću i Adetokumbu na konferenciji za medije u Abu Dabiju

Memfis – Milvoki 91:77

Nju Orleans – Atlanta 74:84

San Antonio – Kaha Laboral 108:85

Portland – Golden Stejt 118:105 i

L.A. Lejkers – Denver102:95