aco_petrovic_kkcz_trenerEVROLIGA

Petrović: značajno je što sa Partizanom igramo kod kuće

 

Trener košarkaša litvanskog Žalgirisa Aco Petrović ocenio je danas da je za njegove izabranike veoma značajno cšto će u prvom kolu A grupe Evrolige protiv beogradskog Partizana igrati na domaćem terenu.

-Imali smo dosta sreće prilikom određivanja rasporeda utakmica u Evroligi. Smatram da nije potrebno posebno objašnjavati koliki značaj za dalji plasman imaju mečevi koji se igraju na domaćem terenu – istakao je Petrović.

Povezana vest:  Vujošević: Ekipa pokazala veliku želju za pobedom

Srpski stručnjak je napomenuo da je stručni štab najtrofejnijeg litvanskog kluba imao značajnih problema tokom priprema za premijerni susret u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, s obzirom da su se povredili Trevis Votson i Mirza Begič.

-Uveren sam, međutim, da imamo kvalitetan sastav sa dosta igrača na koje možemo da računamo u svakom trenutku – poručio je Petrović i dodao da je upoznat sa aktivnostima „crno-belih“ u letnjem prelaznom roku.

Povezana vest:  Marjanović potpisao ugovor sa CSKA

Iskusni stručnjak, koji je na početku prošle sezone trenirao Crvenu zvezdu, podsetio je da je Partizan nedavno angažovao Amerikanca Olivera Lafajeta na poziciji plejmejkera.

-Partizan je tipična srpska ekipa koja igra veoma agresivno, sa izuzetno čvrstom odbranom i velikim angažovanjem svih pojedinaca. Moramo zato da budemo maksimalno koncentrisani tokom svih 40 minuta – naveo je Petrović.

Povezana vest:  Dušan Ivković: Nedostajalo svežine

Utakmica Žalgiris – Partizan igra se sutra od 18.45 časova u dvorani „Darijus i Žirenas“ u Kaunasu, a sudiće Drabikovski (Poljska), Mihajlov (Rusija) i Kalpakas (Grčka).