nba_novi_logoNBA PREDSEZONA

Neporaženi Orlando, Boston spreman za Majami

 

Košarkaši Bostona predsezonu su zaključili pobedom protiv Nju Džersija rezultatom 107-92. U prvoj utakmici nove sezone NBA lige snage će odmeriti protiv Majamija. Dva od tri (uz Orlando) najveća favorita za finale sa Istočne konferencije suočiće se u utorak u TD Gardenu.

Velika Bostonova trojka okupljena u sezoni 2007/08, koju su završili sa šampionskim prstenom, a koju čine Paul Piers, Kevin Garnet i Raj Alen, pred ovu je osnažena dolascima Šakila i Džermajna O Nila. Uz svestranog Rajona Ronda i solidnu klupu biće prvi koji će testirati novi izgled Majamijeve ekipe. Podsetimo, uz vođu Hita Dvejna Vejda i dobar ostatak ekipe, sada su u timu i LeBron Džejms zatim Kris Boš.

Povezana vest:  Himki protiv Valensije u finalu Evrokupa

-Pol želi još jedan prsten, a hteo bih ga i ja. Motivisani smo i mislim da nas sa pravom mogu proglasiti jednim od favorita – najavio je sezonu Šakile O Nil, koji je protiv Netsa imao učinak od 12 poena i devet uhvaćenih lopti.

Orlando Medžik jednostavno ne zna da izgubi predsezonsku utakmicu, pa su tako svoj niz u susretima bez značaja stigli do brojke 21. Ovoga puta rezultatom 101-76 pobedili su Dalas Maveriks. Niz traje od 2008. godine. Dvajht Hauard (7-7 iz igre, 6-10 bacanja, 20 poena, 13 skokova, četiri blokade) i Vins Karter (20 koševa) predvodili su floridski sastav do slavlja.

Povezana vest:  Zvezda pisala Dačiću: Jednak tretman za sve klubove

-Spremni smo ovaj pobednički niz da prebacimo i na sezonu – kazao je Karter.

 

NBA liga, predsezona, sreda:

Boston – New Jersey 107-92

Orlando – Dallas 101-76

Philadelphia – New York 118-91

Toronto – Chicago 103-110

Charlotte – New Orleans 105-98, produžetak