vlada_jovanovic_logo_vel_kznEVROLIGA

Jovanović: Nismo zadovoljili igrom

 

Košarkaši Partizana izgubili su u prvom kolu Evrolige u meču protiv Žalgirisa rezultatom 73:62. Podmlađeni sastav srpskog šampiona pružio je maksimum na parketu ali presudilo je iskustvo domaćeg tima.

Puleni Vlade Jovanovića u pojedinim momentima ličili su na odličnu ekipu koja je godinama zajedno ali …

Posle meča šef struke crno belih Vlada Jovanović nije bio zadovolajn igrom.

-Bez obzira što je Žalgiris jedna dobra ekipa koja je motivisana da novu sezonu učini mnogo boljom od prethodne, mi nismo svojom igrom zadovoljili nivo u kom se takmičimo.Porazom u gostima na otvaranju Evrolige, ne možemo biti zadovoljni. Utakmicu smo počeli sa šutem za tri poena i sa kontranapadom, a potom nismo uspeli da iskontrolišemo skok. Onog trenutka kada nam je i to pošlo za rukom, kada smo ušli u svoj ritam i krenuli da ih napadamo pod košem, gde smo najjači, nismo bili precizni sa linije penala. Na kraju utakmice skupilo se devet promašenih bacanja na izuzetno loš procenat šuta za tri poena. U pojedinim trenucima, u rotaciji igrača, lako smo gubili loptu ili ispadali iz napada. Kod našeg novo pleja Lafajeta jasno se videlo da je on samo dva dana sa nama i da još uvek nije ušao u sistem napada i odbrane, neke greške koje smo pravili proizilazile su između ostalog i iz tog razloga, ali to nije njegova krivica, obzirom na kratak period koji je proveo sa nama na treningu. Imamo prostora za napredak, treba mnogo toga da popravimo. Svaka utakmica u celosti mora da nam izgleda kao poslednja tri minuta. Pravi i maksimalan odnos prema odbrani i prema napadu, moraju svi da se bore, a ako tako ne bude sigurno je da ćemo i dalje imati probleme – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Crvena zvezda u polufinalu Kupa Koraća

Prvi strateg crno belih najavio je meč sa Cedevitom u Regionalnoj ligi.

-Vraćamo se u Beograd gde nas očekuje utakmica sa Cedevitom. Pripremamo se za taj susret, idemo dalje i nadamo se da ćemo biti bolji – rekao je šef stručnog štaba Partizana mt:s Vlade Jovanović.