lopta_u_kosuNLB LIGA

 

Ubedljiv poraz Radničkog u Podgorici

 

U utakmici četvrtog kola regionalne NLB lige za košarkaše večeras je Radnički iz Kragujevca izgubio u Podgorici od domaće Budućnosti sa 95:61 (32:17, 23:8, 21:13, 19:23).

Meč je odigran u dvorani „Morača“ pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Dožai, Jovović i Radojković (Hrvatska).

Budućnost: Sćekic 8, Marko Popović, Andrija Popović 7, Otašević 16, Dragičević 18, Simonović 14, Kadzijulis 12, Dubljević 9, Đukanović 3, Šehović 13, Nešović 8, Milošević 2.

Povezana vest:  Vujošević: Ne mrzim Zvezdu, branim dostojanstvo Partizana

Radnički: Li 4, Maksimović 8, Marković 6, Mijatović 7, Miletić 10, Gaderfors 2, Drašković, Čakarević 2, Stojačić, Rakić 2, Dragojlović 18, Vukosavljević 2.

Kragujevčani su pretrpeli pravu katastrofu u Podgorici, u meču tokom kojeg njihov trener Miroslav Nikolić nikako nije uspevao da pronađe dobitnu kombinaciju igrača na terenu.

Jedini šampion Crne Gore u košarci nije imao ni najmanjih problema u večerasnjem veoma nezanimljivom susretu u kome je na terenu postojao samo jedan tim – Budućnost.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije u polufinalu EP

Od samog početka bilo je jasno da Radnički nema kvalitet da se ravnopravno suprotstavi favorizovanom domaćinu, a svi pokušaji iskusnog trenera Nikolića da njegov tim nekako parira košarkašima Budućnosti završili su se neuspešno.

Podgoričani nisu potcenili rivala iz Šumadije, a posebnu pažnju posvetili su Amerikancu Majklu Liju koji je na početku sezone bio motor igre Radničkog.

Izabranici Dejana Radonjića sveli su, međutim, učinak Lija na samo četiri poena za 27 minuta, a kada se tom iznenađujućem podatku doda da je Vladan Vukosavljević još neuigran i praktično bez udela u timskoj igri, jasno je da Kragujevčani nisu ni mogli da postignu više.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami potukao LA Lejkerse

Budućnost, koja je još jednom pokazala homogenost i ozbiljnost na terenu, do pobede su predvodili Vladimir Dragičević sa 18, Miloš Simonović sa 14 i Sead Šehović sa 13 poena.

U ekipi Radničkog istakao se Vladislav Dragojlović sa 18 poena.