kecman_par_cibNLB REGIONALNA LIGA

Partizan pobedio Cedevitu u četvrtom kolu

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Cedevitu sa 80:72 (23:23, 19:18, 23:13, 15:18), u utakmici četvrtog kola Jadranske lige i naneli zagrebačkom timu prvi poraz u sezoni. Partizan sada ima skor od po dve pobede i poraza, a Cedevita je ostala na tri pobede.

jan_veseli_zakucavanje_par_cedUtakmicu u hali Pionir gledalo je oko 4.000 ljudi, a najefikasniji u timu Partizana bio je Nejtaj Džavai sa 19 poena i osam skokova, dok su Jan Veseli i Oliver Lafajet dodali po 12 poena. U timu Cedevite najbolji je bio Korsli Edvards sa 27 poena, dok je Donte Drejper ubacio 21, a Vedran Vukušić 11 poena.

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 16, U prodaji ulaznice za suret sa Realom

Partizan je bolje počeo utakmicu zahvaljujući Džavaiju, Petru Božiću i Draganu Milosavljeviću i posle tri minuta vodio je sa 12:2. Međutim, Cedevita se serijom od 8:0, uz dve „trojke“ Vukušića, vratila u meč.

Šampion Jadranske lige je nakon toga uspeo da vrati prednost (19:12), ali je posle nekoliko izgubljenih lopti i loših napada rezultat posle prve četvrtine ipak bio nerešen 23:23. Posle dve „trojke“ Kecmana i poenima Veselija i Džavaija, Partizan je stekao šest poena prednosti (32:26). Nakon toga se igralo koš za koš, a domaći su do dva minuta pre kraja poluvremena bili u prednosti.

Povezana vest:  Vujošević: Suđenje kao u Haškom tribunalu

Cedevita je u završnici zaigrala bolje u odbrani, a Partizan nije uspeo da iskoristi bolji skok, nakon čega su gosti izjednačili na 37:37. Zagrebački tim prvi put je poveo 50 sekundi pre kraja prvog poluvremena poenima Drejpera sa linije penala (39:38), ali je Partizan ipak preko Jake Klobučara stekao minimalnu prednost pred početak drugog dela utakmice (42:41).

Oba tima su dobro igrala u trećoj četvrtini, viđena je lepa, organizovana košarka, uz nekoliko atraktivnih poena i „zakucavanja“. Partizan je tokom tog dela igre držao prednost između dva i pet poena, da bi u poslednja dva minuta serijom od 10:0 poveo sa 65:52.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv u Novom Sadu

Cedevita se tokom prva tri minuta poslednje četvrtine serijom od 7:0 primakla na 61:65, ali je seriju gostiju prekinuo raspoloženi Džavai sa šest uzastopnih poena.

Trener Cedevite Aleksandar Petrović je pet minuta pre kraja utakmice dobio tehničku grešku, a Partizan se „odlepio“ poenima Kecmana sa bacanja i „trojkom“ Petra Božića i stekao prednosti od 15 poena, najveću na meču.

Cedevita je nakon toga uspela da smanji na 78:72, ali više od toga nije mogla. U petom kolu, sledećeg vikenda, Partizan će igrati u Sloveniji protiv Olimpije, dok će Cedevita na svom terenu igrati sa Hemofarmom.