euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Skariolo najavio „igru nerava“ protiv Partizana

 

Trener košarkaša ruskog Himkija, italijanski stručnjak Serđo Skariolo, ocenio je da će gostovanje beogradskom Partizanu u utakmici drugog kola A grupe Evrolige, za njegove izabranike predstavljati „igru nerava“, jer će morati da izdrže veliki pritisak sa tribina ukoliko žele da zabeleže pobedu.

-Atmosfera u prepunoj hali u Beogradu veoma je neugodna za svakog Partizanovog rivala. Neće nam biti nimalo lako da stignemo do bodova – rekao je Skariolo.

Povezana vest:  Zvezda: U Pionir samo sa sezonskim kartama

On je napomenuo da Himki „polako popravlja formu“ i dodao da je ruskom predstavniku potrebno da što pre dostigne nivo igre sa „punom koncetracijom i jakim intenzitetom“.

Govoreći o kvalitetima šampiona Srbije, iskusni trener je ocenio da crno-beli imaju na okupu „miks nadarenih mladih igrača i iskusnih asova“, a posebno mu se svideo Australijanac Najtan Džavai, za koga je rekao da je „veoma interesantan centar“.

Povezana vest:  Lazić: Zvezda je pokazala da je veliki klub

Iskusni plejemjeker Himkija Zoran Planinić podsetio je da je kao član moskovskog CSKA imao prilike da se sastaje sa Partizanom i napomenuo da najtrofejniji srpski klub iz godine u godinu menja mnogo igrača, ali „mentalitet ostaje isti“.

-Postali su prepoznatljivi po izuzetno agresvinoj igri, posebno na domaćem terenu. Značajan faktor u ostavrivanju velikih uspeha prethodnih sezona bili su njihovi navijači, koji ih sjajno bodre – rekao je reprezentativac Hrvatske, koji je pristalice srpskih klubova i reprezentacije opisao kao „vrlo žestoke momke“.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije izgubili od Rusije

On je poručio da će njegovi saigrači „morati da ostanu hladnih glava'“ kako ne bi napravili puno grešaka i omogućili protivniku da slavi.

-Pobeda u sutrašnjem susretu bi nam puno značila – zaključio je Planinić.

Meč Partizan – Himki igra se sutra od 20,45 časova u hali „Pionir“ u Beogradu