nenad_krsticNBA VESTI

Prosečne partije srpskih igrača

 

Srpski košarkaši zabeležili su prosečne partije u noćas odigranim utakmicama NBA lige, a pobedama su se radovali Nenad Krstić u Oklahoma sitiju, Predrag Stojaković u dresu Nju Orleansa i Vladimir Radmanović sa Golden stejtom. Kapiten reprezentacije Srbije Krstić postigao je dva poena za 16 minuta provedenih na parketu, a Oklahoma siti je na svom terenu savladala Čikago sa 106:95.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Kevin Đurant sa 30 i Rasel Vestbruk sa 28 poena, dok je kod Čikaga najzapaženiji bio Derek Rouz sa 28 poena.

Povezana vest:  19. KOLO NLB LIGE, Zvezda dočekuje Cedevitu, Partizan u Sarajevu, FMP u Sloveniji

Predrag Stojaković igrao je nepunih osam minuta i postigao tri poena za Nju Orleans, koji je kod kuće savladao Milvoki sa 95:91. Dejvid Vest ubacio je 22 poena za domaće, a sledili su ga Marko Belineli sa 18 i Kris Pol sa 17 poena. Najefikasniji u Milvokiju bio je Karlos Delfino sa 19 poena.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Dušan Ivković: Previše primljenih lakih poena

Košarkaši Minesote su na svom terenu izgubili od Sakramenta sa 117:116. Darko Miličić na parketu je proveo 23 minuta i za to vreme zabeležio šest poena za domaćina, koliko je postigao i njegov partner u „reketu“, reprezentativac Crne Gore Nikola Peković.

Karl Londri i Fransisko Garsija postigli su po 22 poena za Sakramento, a Beno Udrih dodao je na to još 18 poena.

Povezana vest:  NLB LIGA, Rezultati utakmica 17. kola i tabela

Ekipa Golden stejta je u uzbudljivoj utakmici na svom terenu u Ouklendu savladala Hjuston sa 132:128, a junak je bio Monta Elis koji je postigao 46 poena za pobednički tim. Vladimir Radmanović proveo je na parketu šest i po minuta, ali nije uspeo da se upiše u strelce za Golden stejt. Najbolji u dresu Hjustona bio je Luis Skola sa 36 poena.