radonjic cz pan

Radonjić: Nema favorita; Todorić: Zvezda apsolutni favorit

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da u Kupu Radivoja Koraća nema favorita i da njegova ekipa mora ozbiljno da uđe u četvrtfinalni meč s Borcem iz Čačka kako bi mogla da odbrani trofej. 
-Kup je specifično takmičenje, jer nema mogućnosti ispravke i gde svi imaju šansu da naprave iznenađenje i osvoje trofej. Prednost bi trebalo da imaju klubovi koji igraju u Jadranskoj ligi, ali nije pametno favorizovati nekoga – rekao je Radonjić novinarima posle žreba. 
Odbranu trofeja u Kupu Zvezda počinje u četvrtak, 6. februara protiv Borca iz Čačka, od 18.30 u hali Pionir. 
-Moramo da budemo ozbiljni, pre svega u prvom duelu, kako bismo došli do situacije da se borimo za novi trofej – rekao je Radonjić. 
U četvrtak 6. februara igraju još Radnički iz Kragujevca i OKK Beograd (21). U petak, 7. februara, prošlogodišnji finalista Partizan od 18.30 igra protiv FMP-a. posle toga, od 21.00 počinje duel Mega Vizure i Crnokose. 
Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da je Crvena zvezda apsolutni favorit za osvajanje trofeja. 
-Partizan sigurno nije favorit, ali ćemo se truditi da odigramo što bolje. Nismo pod pritiskom da moramo da osvojimo Kup i prema mom mišljenju apsolutni favorit je Crvena zvezda. Mi smo u specifičnoj situaciji, s obzirom na povredu Dragana Milosavljevića i nisam siguran da ćemo uspeti da angažujemo igrača koji bi ga zamenio u Kupu – rekao je Todorić. 
-Žreb nije važan, Kup je specifično takmičenje u kome se igraju tri utakmice do prvog trofeja u sezoni, koji može nešto da znači, ali i ne mora. Prošle godine je Zvezda osvojila Kup, a Partizan kasnije prvenstvo i Jadransku ligu – dodao je Todorić. 

Povezana vest:  Blažič: Bilo mi je teško da igram protiv Zvezde