dejan milojevic press (1)

Gurović: Partizan je favorit; Milojević: Motivisano u meč

Trener košarkaša FMP-a Milan Gurović rekao je danas da je Partizan favorit u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća i da će njegova ekipa taj duel igrati bez pritiska. 
-Mi smo u neku ruku već pobednici, jer većina mojih igrača nikada nije igrala u Pioniru, pogotovo ne protiv Partizana. Zna se da je Partizan favorit, igraćemo bez pritiska, jer nemamo šta da izgubimo, osim da steknemo iskustvo igranja u Pioniru – rekao je Gurović. 
Košarkaši FMP-a u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, u petak 7. februara od 18.30 u hali Pionir igraju protiv Partizana. Posle tog duela počinje meč Mega Vizure i Crnokose (21). Prošle godine je finalna utakmica između Crvene zvezde i Partizana u Kragujevcu prekinuta zbog incidenata na tribinama, a završena je dan kasnije bez prisustva publike. Gurović je tada bio u stručnom štabu crveno-belih. 
-Apelujem da se strasti smire, nadam se da neće doći do nemilih scena i da će sve proteći u korektnom duhu – rekao je Gurović.
Branilac trofeja Crvena zvezda u četvrtak, 6. februara, od 18.30 igra protiv Borca iz Čačka. posle toga, od 21.00 počinje duel Radničkog iz Kragujevca i OKK Beograda. Direktor Borca iz Čačka Marko Ivanović rekao je da je njegova ekipa dobila najtežeg protivnika, ali da je zadovoljna žrebom. 
-U suštini smo zadovoljni žrebom, jer sve ekipe vole da igraju protiv Partizana i Crvene zvezde. Dobili smo ekipu koja vodi na tabeli regionalne lige i koja ima manje problema od ostalih. Imaćemo težak zadatak, ali je to dobra prilika da probamo da se predstavimo na što bolji način – rekao je Ivanović. 
Trener Mega Vizure Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa mora motivisano da uđe u duel s Crnokosom. 
-Igramo protiv Crnokose koja je najprijatnije iznenađenje domaće lige. Moramo da uđemo u taj duel motivisano i da dokažemo da smo kvalitetni i da prođemo u polufinale… A u polufinalu je Partizan favorit – rekao je on. 
Milojević je rekao da ga „malo i nervira“ što se govori o mogućim incidentima. 
-Verujem da će sve biti u redu, ne treba potencirati sve to. Treba pričati o košarci, ko kakav tim ima, a ne o ružnim stvarima – rekao je on. 
Predsednik OKK Beograda Dejan Dimitrijević rekao je da veruje da njegova ekipa može da igra protiv Radničkog iz Kragujevca. 
-Oni spadaju u vrh srpske košarke, ali mislim da je to ekipa protiv koje možemo da igramo. Način na koji igraju Partizan, Zvezda ili Mega bi nam stvorio mnogo problema i zato mislim da ćemo Radničkom pružiti dostojan otpor. Zadovoljni smo žrebom i srećni smo što smo uopšte u završnici Kupa – rekao je Dimitrijević. 
Pobednici utakmica koje se igraju u četvrtak činiće prvi polufinalni par, a pobednici utakmica koje se igraju u petak, drugi par. Polufinalne utakmice igraju se u petak, 7. februara, od 17.00 i 21.00, a finale je na programu u nedelju od 20.30. 

Povezana vest:  Zadar lako pobedio Metalac