Partizan želi pobedu u meču sa Cibonom

 

aleksandar_rasic_kkpar4Košarkaši Partizana sastaju se u nedelju sa Cibonom u Zagrebu u derbiju 15. kola NLB lige.

Crno beli u meč sa Cibonom ulaze posle izvanredne pobede nad Lijetuvos Ritasom u Beogradu, kojom je Partizan obezbedio četvrtu sezonu uzastopno učešće među najboljih 16 ekipa Evrope. Sa druge strane, Cibona je u četvrtak poražena na gostovanju Žalgirisu rezultatom 68:61. U prvom susretu dve ekipe, u okviru drugog kola regionalne lige, Cibona je slavila u Beogradu sa 64:51. Partizan je posle nešto slabijeg starta, zaigrao znatno bolje i vezao je pet uzastopnih trijumfa posle čega se nalazi na deobi drugog mesta, dok je Cibona prva sa skorom od 12 pobeda i dva poraza.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bivši NBA igrač Rajt pronađen mrtav

Trener Partizana Duško Vujošević je optimista pred meč sa Zagrepčanima, iako zbog povrede neće moći da računa na najboljeg igrača ove sezone, Aleksa Marića, koji se povredio u meču sa Lijetuvos Ritasom.

-Ogromna zahvalnost igračima, moj napor dobija smisao na ovakav način. Ovi momci su pre svega fantastični ljudi koji treniraju i kada mnogo kasne stipendije. To ne može da se oseti na treninzima, čak ni kod stranaca. Ponašaju se za svaki primer, želju pokazuju spremnošću da jako rade, sportski se ponašaju i van treninga, da ne bi rušili. U kojim uslovima radimo i sa čim se borimo, jeste za čuđenje i priču. Mnogo lepih stvari ovih godina smo proizveli, prezentovali klub, grad i zemlju – istakao je Duško Vujošević.

Povezana vest:  Vujošević: Novak zaslužuje da se borimo za njega

Kapiten Petar Božić veruje da će meč u Zagrebu biti veoma izjednačen. “Posle nešto lošijeg starta sezone iz razloga na koje niko nije mogao da utiče, ušli smo u željeni ritam. Nismo imali vremena za slavlje, neophodna je maksimalna koncentracija. Cibona nas je pobedila u Beogradu, o njenom kvalitetu govori i mesto na tabeli. NLB liga je ove godine izuzetno izjednačena, svaka utakmica je od ogromnog značaja”, rekao je Petar Božić.

Povezana vest:  EVROLIGA, Obradović: Uložili smo mnogo truda da postanemo šampioni

Najbolji strelac devetog kola Evrolige Aleksandar Rašić, nije krio želju svih igrača da se revanširaju Ciboni.

-Morali smo odmah da zaboravimo Evroligu i okrenemo se gostovanju u Zagrebu. Nema potrebe trošiti reči o kvalitetu rivala, ali kao i uvek idemo na pobedu. Odlično smo počeli godinu, želimo da nastavimo u istom ritmu – rekao je Rašić.

Meč Cibona – Partizan igra se u nedelju, 10. januara u 16:15 u dvorani “Dražen Petrović” u Zagrebu.