allen-iversonAjverson pristao da dođe u Istanbul

 

Bivši košarkaški reprezentativac SAD Alen Ajverson pristao je da za četiri miliona dolara naredne dve sezone igra za turski Bešiktaš.

Očekuje se da će 35-godišnji Ajverson ugovor zvanično potpisati za vikend, a da će karijeru u Evropi početi u ponedeljak 8. novembra.

Vest je potvrdio menadžerski tim Ajversona. Bivši igrač NBA ligaša Filadelfije, Denvera, Detroita i Memfisa večeras bi trebalo da s predstavnicima Bešiktaša održi i konferenciju za novinare u Njujorku.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva za oproštaj od Evrokupa

-Alen je u ekstazi. Veoma je uzbuđen, srećan što ga u Turskoj toliko žele, što cene njegov doprinos košarci. Jedva čeka da stigne tamo – kazao je Ajversonov menadžer Geri Mur.

Najbolji igrač NBA lige za 2001. godinu bez angažmana je od kada je u martu zbog porodičnih problema napustio Filadelfiju.

Mur je naveo da u letnjem prelaznom roku nijedan NBA klub nije kontaktirao Ajversona, iako je on 17. na listi najboljih strelaca u istoriji tog takmičenja, sa 24.368 poena.

Povezana vest:  Partizan poražen u Podgorici od Budućnosti

Najviše uspeha imao je u Filadelfiji sa kojom je 2001. igrao i finale NBA lige. Ukupno je u tom timu, u dva navrata, proveo više od 10 sezona, ali sada nema problem sa preseljenjem u Evropu.

 

-Veliki je optimista. Ne vidim zašto i ne bi bio. Pogledajte šta je sve uradio u karijeri. Pogledajte kako igra – naveo je Mur.

Povezana vest:  Burusis dopingovan igrao prošlu sezonu?

 

Trener Šarlot Bobketsa Leri Braun, koji je predvodio Filadelfiju do pomenutog finala 2001. godine, ocenio je, ipak, da je Ajversonova situacija tužna.

 

-S obzirom na sve ono što je Alen ostvario, ne mislim da bilo ko želi da ga vidi da karijeru završava na ovakav način – kazao je ranije ove nedelje Braun.