euroleague_basketball_logoEVROLIGA

CSKA u Valensiji, Olimpijakos dočekuje Unikahu

 

Najinteresantniji okršaji trećeg kola Evrolige za košarkaše, koji su na programu sutra, igraju se u Valensiji i Atini, gde će gostovati moskovski CSKA, ondosno španska Unikaha.

Trener Moskovljana Duško Vujošević na startu sezone suočio se sa dosta problema. Nakon dva kola u elitnom takmičenju njegovi izabranici su bez pobede, a Litvanac Ramunas Šiškauskas će zbog povrede odsustvovati sa terena narednih mesec dana.

Povezana vest:  EVROLIGA TOP 16, Od subote počinje prodaja karata za TOP 16 Evrolige

Valensija, koju na terenu predvode Robertas Javtokas, Dušan Savanović i Viktor Klaver, sigurno nije protivnik za „vađenje“, tako da je iskusni stručnjak na još jednom velikom ispitu.

Olimpijakos je krenuo silovito, upravi i igračima su „puna usta“ najviših ambicija, ali tim Dušana Ivkovića neočekivano je zaustavljen u drugom kolu na gostovanju nejakom nemačkom Bambergu.

Povezana vest:  Rezultati i tabela petog kola Jadranske lige

„Crveno-belima“ sada predstoji težak duel u Pireju sa Unikahom, koja može da „pomrsi račune“ favoritima u grupi – Realu i Olimpijakosu.

Mnogo manje atraktivni Bamberg će ugostiti belgijsku Šarlrou-

U A grupi, gde se nalazi i prvak Srbije Partizan, sutra su na programu dva meča. U Moskvi će Himki dočekati glavnog favorita Kahu Laboral, a u susretu nepredivih rivala poljski Prokom gostovaće u Kaunasu litvanskom Žalgirisu.

Povezana vest:  PLEJ OF, Hemofarm ubedljiv protiv Radničkog

Italijanski Montepaski tradicionalno izlazi lako na kraj sa zagrebačkom Cibonom, pa se očekuje da sutra u Sijeni neće biti iznenađenja.

Milanski Armani pokazao se kao ekipa čije je rezultate teško prognozirati. Nakon senzacionalnog trijumfa u Moskvi, Italijani su izgubili na svom terenu od ljubljanske Olimpije. U trećem kolu gostuju favorizovanom Efes Pilsenu u Istanbulu.