lucic

Partizan se porazom u Bambergu oprostio od Evrope

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige, pošto su večeras u utakmici 10. kola D grupe u gostima, posle produžetka, izgubili od nemačkog Bamberga sa 92:90 (25:13, 22:22, 21:27, 12:18, 12:10).

Utakmica je odigrana pred 6.800 gledalaca u Štehert areni u Bambergu, a sudili su Guerino Kerebuh (Italija), Visente Bulto (Španija) i Dani Jerezuelo (Španija).

BAMBERG: Gipson 4, Goldsberi 8, Nahbar 23, Tada 5, Šmit, Nojman, Ford 9, Rokman, DŽejkobsen 11, Gavel 15, Zirbes 11, Ogilvi 1.

Povezana vest:  FIBA više ne priznaje regionalnu Jadransku ligu

PARTIZAN: Miltinov, Vesterman 16, Gordić 3, Lučić 19, Milosavljević 13, Bogdanović 3, Gagić 5, Musli 6, Čakarević, Gordon 14, Anđušić, Bertans 6.

Mladi tim crno-belih nije uspeo da se revanšira Bambergu za poraz u Beogradu, koji je kako se ispostavilo, verovatno bio ključan u borbi za drugu fazu elitnog evropskog takmičenja.

Partizanu je išao na ruku i večerašnji rezultat iz Istanbula, gde je domaći Bešiktaš savladao Lijetuvas Ritas.

Crno-beli su se hrabro držali u Nemačkoj, ali se još jednom pokazalo da ekipi nedostaje iskustvo za ovakvu vrstu utakmica i takmičenja.

Povezana vest:  FMP napravio brejk, vodi sa 2:1

Bamberg je u dodatnih pet minuta utakmice bio smireniji i imao više koncentracije u momentima u kojima se „lomio“ rezultat.

Boštjan Nahbar je pogađao sa linije za slobodna bacanja, dok je Partizan u više navrata brzopleto rešavao napade i na kraju ostao bez plasmana u drugu fazu.

Partizan je imao priliku i za drugi produžetak, ali je Dragan Milosavljević, pri vođstvu Bamberga 92:89, promašio dva od tri slobodna bacanja.

Izabranici Duška Vujoševića su tokom celog meča u Bambergu „kaskali“ za domaćinom, ali su uprkos tome, ušli u neizvesnu završnicu, u kojoj Dru Gordon „zakucao“ za produžetak.

Povezana vest:  Prvi poraz FMP-a

U prvom poluvremenu Partizan je potpuno bio u kontra ritmu, a domaća ekipa je u tim trenucima bukvalno pogađala iz svih pozicija.

Šampionu Srbije to je bio treći put da igra produžetak u Evroligi i sva tri puta je izgubio.

Crno-beli su prvu fazu takmičenja završili sa učinkom od dve pobede i osam poraza, dok je Bamberg zabeležio tri trijumfa i sedam poraza.

Još ranije plasman u Top 16 fazu iz ove grupe osigurali su Barselona (9-1), CSKA Moskva (9-1) i Bešiktaš (5-5).