zadar_radnicki_nlb_ligaNLB REGIONALNA LIGA

Pobeda Radničkog

 

Zadar – Radnički 86:96

 

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca napravili su najprijatnije iznenađenje u šestom kolu regionalne NLB lige pošto su večeras pobedili na gostovanju ekipu Zadra sa 96:86 (19:26, 23:10, 26:17, 28:33).

Meč je odigran u dvorani „Krešimir Ćosić“ pred oko 3.000 gledalaca, sudili su Boltauzer, Vučkovič i Petek (Slovenija).

Zadar: Car 13, Vladović 13, Batur 6, Ramljak 2, Dundović 4, Marčinković 6, Olivari 4, Ivanov 18, Braun 4, Bilan 20, Plesman, Vlaić.

Radnički: Li 16, Maksimović, Miletić 1, Mirković 11, Mijatović 4, Gaderforš, Drašković, Čakarević 14, Stojačić 18, Rakić 5, Dragojlović 14, Vukosavljević 13.

Povezana vest:  Radonjić: Igramo bez Jovića, ali verujem da osvajamo bodove

Radnički je zabeležio veoma vrednu pobedu, prvu na gostujućem terenu u reginonalnom takmičenju. Trijumf u Zadru mnogo će značiti izabranicima Miroslava Nikolića kako na polju samopouzdanja, tako i na rezultatskom planu, u grčevitoj borbi za opstanak u reginalnoj ligi.

Kragujevčani su doputovali u Zadar kao poptuni audsajderi. Domaća publika očekivala je laku pobedu nad gostima iz Šumadije nakon bodova koje su njihovi ljubimci doneli prošlog vikenda iz Beograda, gde su savladali Crvenu zvezdu.

U prvih deset minuta Zadar je bio tim koji je diktirao tempo igre, imao rezultatsku prednost i kontrolisao dešavanja na parketu. U tim trenucima činilo se da Radnički, ophrvan brojnim problemima neće imati snage da izdrži i da će još jednom ove sezon pretrpeti ubedljiv poraz.

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Srbija ubedljiva na početku Svetskog prvenstva

Nastavak meča pokazao je, međutim, da Radnički ima kvalitet i da može da se ravnopravno nosi sa većinom učesnika regionalnog takmičenja.

Igrom na veoma visokom nivou u drugoj i trećoj četvrtini Kragujevčani su preokrenuli rezultat i ubedljivo poveli protiv, u tim momentima, veoma zbunjenih Dalmatinaca.

Zadrani dugo nisu znali šta ih je snašlo, a većini u dvorani nije bilo jasno kako je ekipa, koja je do sada zabeležila samo jednu pobedu, u svakom pogledu nadigrala opuštene domaćine i odnela im „već viđene“ bodove sa konta.

Povezana vest:  Obleleženo 90 godina od otvaranja prvog košarkaškog terena u Beogradu

Zadar je nešto pokušao u poslednjem periodu igre, ali pojačana agresivnost u odbrani i nešto angažovaniji pristup učenika Danijela Jusupa bili su dovoljni samo za ubalžavanje neočekivanog poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Stefan Stojačić sa 18, Majkl Li sa 16, Marko Čakarević i Vladislav Dragojlović sa po 14 i Vladan Vukosavljević sa 13 poena.

U poraženoj ekipi istakao se Miro Bilan sa 20 i Ive Ivanov sa 18 poena.

Zanimljivo je da su Zadrani, koji važe za majstore u šutu za tri poena, večeras pogodili samo dva puta iz 26 pokušaja, odnosno imali su očajan učinak van linije 6,75 metara – 7,7posto!