euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Panatinaikos dočekuje Efes Pilsen, Himki sa Makabijem

 

Klub sa najviše titula prvaka Evrope u minule dve decenije, atinski Panatinaikos, dočekaće sutra ekipu turskog Efes Pilsena u utakmici četvrtog kola D grupe Evrolige.

Dueli između grčkih i turskih klubova po tradiciji su veoma zanimljivi i napeti u svim sportovima, a u sutrašnjem odmeravanju snaga atinskih „zelenih“ i istanbulskih „pivara“ neće izostati ni kvalitet.

Oba rivala nakon tri kola u najjačem evropskom takmičenju imaju bilans od po dve pobede i jedan poraz, a zanimljivo je da su i Panatinaikos i Efes izgubili meč u Ljubljani od ove sezone poreporođene slovenačke Olimpije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Tek druga pobeda Jute

Panatinaikos je sutra favorit ne samo zbog trofejne tradicije već i zbog ogromne podrške navijača koja se očekuje u prepunoj dvorani „Marusi“.

U timu Željka Obradovića najbolji učinak za sada ima Dimitrios Dijamantidis, a osim „starosedelaca“ Majka Batista i Antoniosa Focisa u prva tri kola kao pravo pojačanje pokazao se reprezentativac Centralnoafričke Republike Romein Sato.

Efes će pokušati da načini iznenađenje i stigne do prve pobede na gostovanjima ove sezone, a najviše nade trener Turaka Velimir Perasović za sada polaže u iskusne Kerima Tunčerija i Igora Rakočevića.

Povezana vest:  Mitrović proglašen za MVP finala Kupa Koraća

U senci okršaja u Grčkoj igra se drugi susret D grupe u kome će španska Valensija dočekati italijanski Armani.

U Partizanovoj A grupi ruski Himki će dočekati izraelskog predstavnika Makabi iz Tel Aviva, koji nakon ubedljivog trijumfa u Beogradu želi još jedno slavlje na gostovanjima i potvrdu kvaliteta nakon turbulentne prošle sezone.

Madridski Real je veliki favorit u meču B grupe protiv nemačkog Bamberga koji je već priredio jednu senzaciju u Evroligi, pobediviši ubedljivo Olimpijakos na domaćem terenu.

Povezana vest:  Lesor i Ročesti oduševljeni atmosferom na utakmici sa Barselonom

Najveći rival „kraljevskog kluba“, katalonska Barselona, u prošlom kolu C grupe doživela je uznemirujući poraz od turskog Fenerbahčea u nekada neosvojivoj „Blaugrani“, a šansa da popravi utisak aktuelnom prvaku Evrope pruža se već sutra kada mu u goste dolazi Lijetuvos Ritas.

U isto grupi Cibona će dočekati francuski Šole, a navijači Zagrepčana nadaju se da je došlo vreme za prvu pobedu u Evroligi.