karate_reprezentacija_srbijeKARATE

Najbolji karatisti Srbije u Domu narodne Skupštine

 

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović primila je danas u Narodnom domu članove karate reprezentacije Srbije, koji su na prvenstvu sveta krajem oktobra u Beogradu osvojili tri zlatne i jednu bronzanu medalju.

-Poštovani šampioni, veliko mi je zadovoljstvo što sa vama možemo da podelimo radost najvećeg uspeha u istoriji našeg karate – rekla je Đukić Dejanović.

Predsednica Skupštine Srbije istakla je da je ponosna što je Beograd bio prestonica svetskog karatea.

Povezana vest:  Marić čestitala Mandicevoj zlato na klupskom EP

-Ponosni smo na činenjicu da je Beograd ugostio više od 3.000 gostiju, kao i da se na tatamiju u Beogradskoj areni takmičilo 875 karatista iz 88 zemalja – rekla je Đukić Dejanović.

Ona je dodala da su naši najbolji karatisti „kroz trnje stigli do zvezda“.

-Mnogo toga ste se odrekli da biste došli do medalja. Neka vam taj rezultat bude satisfakcija za sva vaša odricanja – rekla je Đukić Dejanović.

Povezana vest:  Bergamo: Preminuo bivši prvak Evrope u boksu od COVID-19

Predsednik Odbora za omladinu i sport Skupštine Srbije Milan Vučković naglasio je da karate, iako nije olimpijski sport, zaslužuje mnogo bolji status.

-Kada neko uz velika odricanja trenira dva puta dnevno , a pritom osvoji medalju za Srbiju, onda se to tiče svih nas – rekao je Vučković.

Predstavnik Karate saveza Srbije Strahinja Tepavčević izjavio je da je posebno ponosan na činjenicu da karate stvara zdrave ličnosti.

Povezana vest:  Bokseri Srbije idu u Dubai na pripreme i meč

-Bez zdrave nacije, nema prave reforme u društvu – poručio je Tepavčević.

Naši najbolji karatisti prisustvovali su i sednici Odbora za omladinu i sport, na kojoj je zamenik ministra Dragan Atanasov poručio da će se do kraja godine „pronaći odgovarajući način nagrađivanja karatista“.

-U novom Nacrtu Zakona o sportu predvideli smo i nagrađivanje neolimpijskih sportova – rekao je Atanasov.