euroleague_basketball_logoEVROLIGA

 

CSKA u Istanbulu

 

Seriju teških utakmica u Evroligi košarkaši moskovskog CSKA nastavljuju sutra susretom petog kola D grupe u Istanbulu protiv domaćeg Efes Pilsena.

„Armejci“ moraju i u sutrašnjem meču da idu na pobedu, jer su u prva četiri kola ostavrili samo jedan trijumf. Ruže ne cvetaju ni „pivarima“, koji su već doživeli dva poraza, a ukoliko ih tim Duška Vujoševića pobedi naći će se u veoma teškoj situaciji.

Povezana vest:  NBA VESTI, Postignut dogovor, početak NBA sezone 25. decembra

U istoj grupi Panatinaikos će gostovati u Milanu protiv Armanija. Italijani su se već dokazali kao ekipa koja je sposobna da naigra i najveće favorite u Evroligi, pošto su na startu takmičenja dobili CSKA usred Moskve.

U A grupi, u kojoj se večeras u Beogradu sastaju Partizan i španska Kaha Laboral, sutra su na programu preostala dva meča.

Neizvesna borba očkekuje se u Podmoskovlju, gde će Himki u komšijskom derbiju dočekati ekipu Žalgirisa. Biće to odmeravanje snaga kluba koji poslednjih godina mnogo ulaže u igrače u cilju primicanja evropskom vrhu i nekadašnjeg prvaka „Starog kontinenta“.

Povezana vest:  Trinkijeri podneo zahtev za raskid ugovora sa Partizanom

Prve utakmice u novoj sezoni pokazale su da je uprava Žalgirisa, na čelu sa nekadašnjim asom Arvidasom Sabonisom, smogla snage da posle niza deprimirajućih godina stvori konkurentan tim.

Makabi iz Tel Aviva dočekaće u „Nokija areni“ tim poljskog Prokoma i sve osim lagane pobede Izraelaca bilo bi veliko iznenađenje.

Nemački Bamberg dočekaće u meču B grupe špansku Unikahu, koja mora da bude oprezna, pošto je njen sutrašnji rival na domaćem terenu ove godine pobedio moćni atinski Olimpijakos.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Košarkaši u polufinalu