vujosevic_slavlje_makabiVujošević podneo ostavku na mesto selektora CG

 

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Duško Vujošević podneo je ostavku na tu dužnost, preneli su crnogorski mediji.

Navodi se da je prvi selektor crnogorske reprezentacije, koja je obezbedila učešće na prvenstvu Evrope sledeće godine u Litvaniji, danas pismenom izjavom, preko Košarkaškog saveza Crne Gore, obavestio javnost da podnosi ostavku.

Povezana vest:  Ubedljiv poraz košarkaša Partizana u Litvaniji

-Rastajemo se kao prijatelji, odluka o rastanku je na osnovu moje incijative. Posao koji smo imali odradio sam punim intenzitetom, iscrpljujući svoje snage i zato mi je neophodan odmor – stoji, između ostalog, u pisanoj izjavi Vujoševića, aktuelnog trenera moskovskog CSKA.

Poznati stručnjak ističe da reprezentaciji Crne Gore nije trebalo „dodatno proširenje“ da bi se plasirala na evropsko prvenstvo i da je to „uradila na terenu u najtežim uslovima“.

Povezana vest:  Zvezda i Stefan Nastić raskinuli ugovor

-Ne sumnjam da će rukovodstvo KS Crne Gore, sa kojim sam imao fantastičnu saradnju, pronaći najbolje rešenje kojim će nastaviti dalje. Želim reprezentaciji Crne Gore nove uspehe i ne sumnjam da će do njih doći – poručio je Vujošević.

Selektorsku dužnost Vujošević je preuzeo u aprilu 2007. godine i pod njegovim vođstvom Crna Gora je sa svih 10 pobeda u B diviziji izborila plasman u elitu evropske košarke.

Povezana vest:  Karte za utakmicu Zvezda - Barselona od sutra u prodaji

U kvalifikacijama za prvenstvo Evrope crnogorska reprezentacija je osvojila prvo mesto u grupi sa skorom od šest pobeda i dva poraza.