nba_novi_logoNBA VESTI

Rezultati utakmica NBA lige

 

Osam pobeda i pet poraza statistika je kakvu verovatno nisu očekivali navijači Majamija posle saznanja da će ove sezone u dresu njihovog kluba igrati LeBron Džejms i Kris Boš. Ali niko u NBA ligi nema straha od novog, moćnog Majamija, a protiv njih igraju sa posebnim motivom.

Tako je bilo i u subotu uveče kada ih je Memfis na svom parketu pobedio 97-95. U samo pet sekundi je domaći košarkaš Rudi Gej prošao put od tragičara do junaka. Nakon što je Boš pogodio nemoguću trojku od table za 95-93 Gej je izgubio loptu i omogućio Džejmsu laganu kontru i zakucavanje za 95-95.

Povezana vest:  Đokić: Učinićemo sve što možemo da pobedimo Partizan

Ipak, na semaforu je ostalo dovoljno vremena za Gejev odgovor. Uzeo je loptu, vinuo se iznad LeBrona i pogodio sa zvukom sirene za pobedu svoje ekipe.

Za Majami nije igrao Dvejn Vejd zbog lakše povrede članka, a tokom meča se povredio i Udonis Haslem, što je dodatna briga za mečeve. Kod domaćina najbolji je bio centar Zak Randolf sa 21 poenom i 13 skokova, dok je na drugoj strani Džejms postigao 29 poena uz 11 asistencija.

Povezana vest:  Lučić: Imali smo priliku, ali smo nedopustivo grešili

Drugu utakmicu je Oklahoma Siti igrao bez idejnog vođe Kevina Duranta (povreda levog članka), ali su i drugu dobili. Oklahoma maršira Istokom, pa su nakon slavlja kod Bostona pobedili i u meču sa Milvokijem 82-81.

 

Rezultati nochas odigranih utakmica americcke kossarkasske NBA lige:

 

Orlando – Indijana 90 : 86

SSarlot – Feniks 123 : 105

Povezana vest:  Četvrta pobeda Zvezde, savladana Mega Vizura

Dalas – Atlanta 98 : 93

Memfis – Majami 97 : 95

Oklahoma Siti – Milvoki 82 : 81

San Antonio – Klivlend 116 : 92

Denver – Nju Dzzersi 107 : 103

Juta – Portland 103 : 94

Njujork – LA Klipers 124 : 115