Nimburk, Turk i Gran Kanarija novi izazovi za Crvenu zvezdu

 

filip_videnov_kkcz1Nova iskušenja su pred timom Aleksandra Trifunovića. Nimburk, Turk Telekom i Gran Kanarija su rivali u TOP 16 fazi Evrokupa odnosno u grupi L, ali o protivnicima i novim iskušenjima razmišljaće se sutra. Beneton je još uvek svež u glavama igrača i navijača. Trener Frančesko Vitući, šef struke Benetona čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi i dodao:

-Iako su se obe ekipe pre ovog kola plasirale u drugu rundu, ovo je bila velika borba. Dobro smo prišli utakmici, iako je Zvezda kontrolisala tempo i sve vreme pokušavala da digne ritam. Tokom prvog poluvremena smo odolevali atacima, ali bilo je veoma teško izdržati u nastavku. Bez obzira na poraz, ponosni smo što je Beneton jedina italijanska ekipa koja se plasirala u drugi krug Evro kupa. Biće to veoma kvalitetno takmičenje, na najvišem nivou.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rubio povredio koleno, sledi duža pauza

Aleksandar Trifunović, šef struke crveno-belih na početku izlaganja naglasio je da je teško ne igrati kvalitetno u atmosferi koju su sinoć napravili navijači Crvene zvezde:

-Ako radiš dobro i pošteno se odnosiš prema poslu nagrada nikada ne može da pobegne.

Mladi stručnjak potom se osvrnu na ključne detalje meča:

-Želim pre svega da čestitam igračima koji su uz energiju sa tribina igrali tri četvrtine na željenom nivou. Tokom prvog perioda smo imali dosta problema, dozvolili smo Benetonu da pogodi previše trojki. Na poluvremenu smo bili u minusu po pitanju skokova, ali smo se kasnije popravili. Najviše me raduje veliki broj asistencija, kao i dobar odnos ukradenih i izgubljenih lopti.

Povezana vest:  Džikić i Vilijams: Borićemo se do kraja

Pun Pionir je naravno bila nezaobilazna tema:

-Moji igrači će iz dve poslednje utakmice shvatiti koliko mogu kada je dvorana puna. Hvala publici na podršci. Ako ostanemo na istoj talasnoj dužini, možemo da napravimo dobre stvari. Pre svega da uživamo u igri našeg tima. Više sam nego siguran da smo svi željni rada kako bi ga posle naplatili. Prvo mesto je veliki uspeh, ali koliko već sutra moramo da mislimo o Zagrebu. Ne smemo da uživamo u ovoj pobedi, osim kroz rad. Sve ostalo bi bilo pogubno. Pogotovo što gro ove ekipe čine momci koji su mladi po stažu i godinama. Od načina kako se nose sa pobedama, zavisiće kako će reagovati kada dođe poraz – zaključio je Trifa.