derbi_czv_parNLB LIGA

 

Partizan slavio u večitom derbiju

 

Košarkaši Partizana ubedljivo su večeras pobedili Crvenu zvezdu sa 99:68 (20:20, 28:12, 28:19, 23:17) u utakmici osmog kola regionalne Jadranske lige.

derbi_czv_par_2Crno-belima je to četvrta pobeda u takmičenju, dok su crveno-beli upisali sedmi poraz.

Najefikasniji u Partizanu bio je Oliver Lafajet sa 18 poena, jedan manje ubacio je Jan Veseli, a Raško Katić dodao je na to još 16 poena.

Povezana vest:  Mićević ponovo u Metalcu

Rikardo Marš je sa 16 poena predvodio Crvenu zvezdu, a dva poena manje postigao je Nemanja Nedović.

U prva tri minuta utakmice nije bilo koša, a rezultatski se prva „odlepila“ Crvena zvezda koja je stekla pet poena prednosti. Partizan je „trojkom“ Dragana Milosavljevića u poslednjim sekundama četvrtine izjednačio na 20:20.

Taj koš kao da je najavio bolju igru crno-belih, koji su se u drugoj četvrtini „zahuktali“. Predvođeni Janom Veselijem, Oliverom Lafajetom i DŽejmsom Gistom, Partizan je, uz na momente atraktivnu igru, došao do vođstva od 48:32.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGA, Radonjić: Nedovoljno dobro, težak poraz

Izabranici Vlade Jovanovića su drugo poluvreme počeli serijom 10-2, a sredinom treće deonice, posle „trojke“ Klobučara, Partizan je došao do prednosti 70:40.

Sredinom poslednje deonice crno-beli su imali i vođstvo od 95:58, a u završnici utakmice navijači domaćih najviše su se zabavljali tražeći od svojih ljubimaca postizanje 100. poena.

Ipak, serijom grešaka u poslednja dva minuta Partizan je prokockao šansu da ispuni želje navijača.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vašington iznenadio Majami, Vejd polomio prst

Koliko je Crvena zvezda igrala loše govori i podatak da su njeni košarkaši sa linije za slobodna bacanja šutirali 39/27, a iz igre 56/20, dok je Partizan pogodio 10 od 17 pokušaja za tri poena.

U sledećem kolu Partizan će gostovati u Kragujevcu kod Radničkog, dok će Crvena zvezda dočekati Hemofarm.

 

PHOTO: ataimages.rs