Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Estonije vrlo važna i istakao da njegova ekipa ne sme da napravi pogrešan korak u Beogradu.

„Utakmica protiv Estonije je jako bitna, ne smemo da napravimo pogrešan korak ovde. Nadam se da ćemo uz pomoć publike doći do pobede“, rekao je Djordjević na konferenciji za novinare u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Košarkaši Srbije sutra dočekuju Estoniju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vlasnik Dalasa plaća preko 340.000 dolara za proslavu

Djordjević je naveo da nema mnogo informacija o Estoniji, ali da Srbija treba da gleda sebe.

„Moramo da gledamo u svoj tanjir i da svoju igru podignemo na viši nivo ako želimo da dodjemo do željene pobede“, rekao je Djordjević.

Selektor je naveo da će tim ostati isti kao i na utakmici protiv Grčke.

Upitan koliko poraz od Grčke komplikuje situaciju, Djordjević je rekao da ne komplikuje.

Selektor Srbije se osvrnuo i na utakmicu i poraz od Grčke.

Povezana vest:  Nikola Kalinić te zove na Red Bull Reign!

„Grčka je zasluženo pobedila. Mislim da nismo na najbolji način odigrali tu utakmicu, ušli smo u pogrešan način traženja rešenja, kroz neke napadačke individualne opcije, što nije naša karakteristika. Pogotovo ne u ovom momentu spremnosti igrača“, rekao je Djordjević.

„Mislim da je kroz odbranu trebalo da se tražimo. Tu nismo ispunili zadatke, imali smo mnogo grešaka… Vidi se da to nije ta forma potrebna za zahtevnu utakmicu. Grci su imali mnogo veću želju, pomognuti publikom zasluženo su pobedili. Šteta, ali idemo dalje“, dodao je selektor.

Povezana vest:  Ivković: Nismo želeli da kalkulišemo

Na pitanje da li očekuje reakciju igrača nakon poraza, Djordjević je odgovorio: „Sigurno, to su profesionalci, sigurno će imati reakciju. Ponos je jako bitan faktor u DNK ovih igrača.

Utakmica drugog kola druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. Srbija – Estonija se igra sutra od 20.15 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.