nba_novi_logoNBA VESTI

 

Toronto pobedio Boston nakon gotovo tri godine

 

Do treće uzastopne pobede stigli su Toronto Raptorsi nakon što su u svom Air Canada Centeru savladali Boston Seltikse 102:101.

Zanimljiva utakmica mogla je otići na obe strane, premda je domaćin duže vreme izgledao sigurnije. Devet minuta pre kraja utakmice Raptorsi su imali dvanaest poena viška nakon što je Leandro Barbosa (12 poena, pet asistencija) pogodio za 93-81, međutim, sve je domaćin prosuo u narednim minutama kada Seltiksi, predvođeni u tim trenucima mirnom rukom Reja Alena (19 koševa, osam skokova) prave seriju 17-1 i dolaze do prednosti 98-94. Prednost od tri koša čuvao je Boston sve do 19 sekundi pre kraja vremena kada Soni Vims (16 poena, pet skokova) smanjuje prednost gostiju za koje se tada od junaka u tragičara pretvara Alen.

Povezana vest:  Čović: Prvi cilj ispunjen, ali ne želimo da stanemo

Naime, Boston je trebao samo da sačuva loptu u poslednjoj akciji, ali Barbosa ju izbija iz Alenovih ruku tokom vođenja i iz te akcije Pol Pirs (19 poena, pet skokova i asistencija) pravi prekršaj na Amiru Džonsonu koji, dve sekunde pre kraja utakmice, „stavlja“ oba slobodnjaka za konačnih 102-101. Džonson ih je, inače, tokom večeri izvodio 9-9, a susret je završio sa 17 koševa i 11 skokova. Pokušaj Pirsa za pobedu ostao je na obruču.

Povezana vest:  Milojević se nada pobedi u Litvaniji

Dodajmo da je Boston u Toronto doputovao bez prvog plejmejkera Rajona Ronda koga je menjao Nejt Robinson. Bio je šuterski raspoložen (22), ali je zakazao u raspodeli lopti (samo dve asistencije).

Uz Džonsona je apsolutni junak Torontove pobede bio Italijan Andrea Barnjani. Najbolji strelac utakmice ubacio je 29 koševa za prekid niza od osam uzastopnih utakmica Raptorsa bez pobede u susretima protiv Seltiksa. Poslednju su ostvarili u Bostonu 23. januara 2008. kada je bilo 114:112.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kevin Durant najbolji američki košarkaš 2010. godine