Vasilije Mićić i Nikola Janković putuju u Njujork

mladi kosarkasi u IstanbuluUz pomoć Delta Sport Grupe i kompanije Nike, Vasilije Mićić i Nikola Janković mladi košarkaši KK FMP-a, koji su učestvovali na četvrtom po redu Džordan Brend Klasik kampu u Istanbulu, izborili su učešće na međunarodnoj utakmici koja će biti održana u čuvenom Medison Skver Gardenu u Njujorku.

Prvog dana košarkaškog kampa u Istanbulu, koji je ugostio 40 najboljih igraca iz cele Evrope, su se održali treninzi sa najboljim trenerima iz Amerike i Evrope. Vrhunac drugog dana bilo je objavljivanje imena deset najboljih petnaestogodišnjaka i šesnaestogodišnjaka koji će se zajedno sa šest igrača naknadno izabranih iz različitih zemalja sveta predstaviti publici u Njujorku. Utakmica će se igrati u aprilu ove godine.

Povezana vest:  Bojan Bakić u Metalcu

-Džordan brend klasik već četvrtu godinu zaredom nastavlja da širi svoj globalni domet kao domaćin kampa za razvoj veština vrhunskih košarkaša širom Evrope – rekao je Džentri Hamfri, generalni direktor Međunarodnog Džordan brenda i nastavio: – Istanbul, koji će biti domaćin Svetskog prvenstva u košarci, savršeno je mesto gde su ovi mladi sportisti učili od najboljih trenera na svetu. Takođe, pružila im se mogućnost da izbore putovanje u SAD i igraju u najpoznatijoj svetskoj košarkaškoj areni – njujorkšom Medison Skver Gardenu.

Povezana vest:  Milojević: Pobeda protiv Budućnosti bi nam mnogo značila

Na ovogodišnjem takmičenju su još učestvovali Nikola Milutinov iz KK Kadet i Nikola Radičević iz KK Partizan, kao i igrači iz regiona Filip Knežević iz Crne Gore i Adin Vrabac iz Bosne i Hercegovine.