Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je danas da veruje u pobedu svoje ekipe u predstojećem meču protiv Krke u ABA ligi i pored toga što crno-beli i dalje imaju problema s povredama.

„Utakmicom u Novom Mestu završavamo seriju od tri gostovanja. Već smo solidan broj dana na putu i to sigurno ima uticaja na nas. Takodje, prate nas i dalje zdravstveni problemi, ali šta je, tu je. Trudimo se da gledamo ispred sebe“, rekao je Čanak za klupski sajt.

Povezana vest:  Mundo Deportivo: FIBA predstavlja format nove Lige šampiona

Nakon gostovanja Valensiji u Evrokupu, crno-beli su otputovali u Sloveniju gde se pripremaju za subotnji meč ABA lige protiv Krke u Novom Mestu.

„Krka se vratila u ABA ligu i ima ambiciju da tu ostane. Imaju dobro izbalansiran tim i znaju da budu nezgodan protivnik. Očekujem tešku utakmicu i verujem u pobedu“, rekao je Čanak.

Partizan je u prva tri kola regionalnog takmičenja upisao dve pobede i poraz, dok slovenačka ekipa ima skor 1/2.

Povezana vest:  Red Bull King of the Rock odložen zbog kiše

„Želimo pobedu u Novom Mestu i učinićemo sve da do nje dodjemo. Krka zna da bude veoma neugodna na svom terenu, ako udjete u njen ritam. Zato moramo od starta da igru povedemo u onom pravcu koji nama odgovara. I dalje nismo kompletni, ali to ne umanjuje našu ambiciju da se u Beograd vratimo sa osvojenim bodovima“, rekao je Aleksej Nikolić.

Povezana vest:  Tomas: Moj uspeh je što sam u 30. godini i dalje živ

Utakmica u dvorani „Leon Štukelj“ počinje u 17.00.