marina miljkovic 1 (2)

Selektorka zakazala početak priprema za EP

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković zakazala je za 28. April početak priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
-Sa pripremama počinjemo istog datuma kao i prošle godine, kada smo se spremale za kvalifikacije. Radićemo na Zlatiboru. Za neke igračice će to biti prilika za oporavak posle napornih sezona, za druge nagrada za dobre igre, a za treće uvođenje u sistem rada reprezentacije, pošto nisu imale do sada priliku da rade sa mnom. Očekuje nas vredan rad i brojni sastanci – rekla je Maljkovićeva.
Po povratku sa prvog dela priprema na Zlatiboru, srpske reprezentativke će se vratiti u Beograd, gde će nastaviti da rade, a tada će se ekipi priključiti ostale reprezentativke.
-Tokom priprema na Zlatiboru sa nama će biti i šest nagrađenih mladih trenera, koji će dobiti priliku da gledaju kako radimo. Oni su zaslužili da budu tu. Pratiće rad seniorske reprezentacije da bi u narednom periodu mogli da sprovode sve to u svojim klubovima, ali i mlađim reprezentativnim selekcijama – kazala je selektorka Srbije.
Maljkovićeva će na poziv ministarke omladine i sporta Alise Marić u petak posetiti Vrbas, gde će obići devojke iz gimnazije „Žarko Zrenjanin“, koje su osvojile srebro na Svetskom prvenstvu srednjih škola na Kipru.
Na taj način ona će uzeti učešće i u akciji fer-pleja u sportu koju je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta. Evropsko prvenstvo igraće se od 15. do 30. juna, a srpska reprezentacija igraće u Grupi C sa Francuskom, Velikom Britanijom i Letonijom.

Povezana vest:  Srbija na 17. mestu FIBA rang liste