hipodrom s

Trkačka sezona na hipodromu počinje 14. aprila

Ovogodišnja trkačka sezona na Hipodromu Beograd počinje u nedelju 14. aprila i imaće 20 trkačkih dana, najavio je danas direktor tog javnog preduzeća Branimir Jovanović. On je na konferenciji za novinare kazao da će sezona trajati do 20. oktobra kada je predviđeno da se održi trka Grada Beograda.
Prema rečima Jovanovića, na trkačkim danima u proseku će učestvovati oko 50 konja. On je kazao i da je ovogodišnji fond za nagrade učesnicima oko 19,5 miliona dinara.
Jovanović je naveo i da od Grad Beograda ima obećanje da će oni finasirati dve trke sa ukupno 900.000 dinara, odnosno Mediteran kup sa po 600.000, a Trku Grada sa 300.000 dinara. Pored trka, kako je kazao, posetiocima će biti dostupni i drugi sadržaji na beogradkom hipodromu kao što su jahanje ponija, vožnja fijakerima, ali i kladionica čija će cena biti na nivou prošlogodišnje, odnosno 200 dinara.
Direktor Hipodroma „Beograd“ je dodao i da je za ovogodišnju sezonu hipodrom rekonstruisao start mašinu i da je bila želja da se popravi i trkačka staza, ali da su nedostajala sredstva za tu namenu.
-Razvoj konjičkog sporta u Srbiji nema dok se ne uključi država, odnosno ministarstva unutrašnjih poslova, poljoprivrede, sporta I finansija. To je praksa u svetu – kazao je Jovanović.
Kako je danas rečeno, prvi tkački dan u ovogodišnjoj sezoni počine u nedelju u 12.30, a cena ulaznice je 150 dinara, dok deca do 15 godina ne plaćaju ulaz. Hipodrom kod Careve ćuprije izgrađen je 1914. Od 1980. vodio se kao deo Gradskog zavoda za fizičku kulturu, a 1988. Izvršni odbor Skupšine grada Beograda zemljište na kome se nalazi hipodrom dao je u tridesetogodišnji zakup Društvenom preduzeću Hipodrom „Beograd“.
Odlukom Skupštine grada Beograda od 29. februara 2008. Hipodrom „Beograd“ postao je javno preduzeće čiji je osnivač Grad Beograd.

Povezana vest:  RAGBI 13, U nedelju večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije