Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu italijanski Trento sa 76:71 (22:7, 14:25, 20:17, 20:22), u utakmici šestog kola Evrokupa i ostvarili drugu pobedu.

Pred 6.500 ljudi u dvorani „Aleksandar Nikolić“, najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džok Lendejl sa 18 poena, pet skokova i tri asistencije, dok su dobru partiju prikazali Markus Pejdž sa 16 poena i šest asistencija i Rade Zagorac sa 12 poena. Vanja Marinković postigao je 10 poena a Bondža Si dodao je sedam.

Povezana vest:  Zvezdini Amerikanci: Molitve i donacije za Srbiju

Najefikasniji u ekipi Trenta bio je Nikola Jovanović sa 20 poena, a Devin Marbel postigao je 10.

Partizan je dobro krenuo, predvodjen Marinkovićem i Pejdžom poveo je sa 11:1, a zatim i sa 16:3. Košarkaši Partizana igrali su borbeno, a prvu deonicu završili su rezultatom 22:7, posle „trojke“ Zagorca.

Domaći su posle toga pokvarili igru u napadu, što je italijanski tim iskoristio i smanjio razliku, pre svega preko Jovanovića, pa je poluvreme završeno sa četiri poena prednosti za Partizan.

Povezana vest:  Gudurić: Ne znam kako smo pobedili Bajern

Na početku treće četvrtine Partizan je zahvaljujući Lendejlu i Pejdžu stekao devet razlike (43:34), ali je posle poena Jovanovića sa bacanja, Trento prišao na 44:45. Nedugo zatim, u 26. minutu, isključen je Jovanović, pošto je laktom udario Stefana Jankovića, pa je italijanski tim ostao bez važnog igrača i najboljeg strelca.

Posle toga važne poene postigao je Zagorac, a zatim je njegova ekipa čuvala prednost. Pet vezanih poena postigao je Zagorac, pa je Partizan poveo sa 56:47.

Povezana vest:  Jovanović: Čeka nas težak posao u Zagrebu

Crno-beli su dobro igrali u nastavku, koševe su postizali Lendejl i Si, posle čije „trojke“ je bilo 64:49. Trento je posle toga napravio seriju 10:0, a to je prekinuo Lendejl „dvojkom“.

Toto Forej i Beto Gomeš su držali Trento u igri, ali je u završnici sa linije za slobodna bacanja bio precizan Marinković za 76:69, osam sekundi pre kraja, čime su crno-beli obezbedili pobedu.