nba_novi_logoNBA VESTI

 

Boston porazom prepustio „jedinicu“ Miamiju

 

Tri su utakmice odigrane u najjačoj košarkaškoj ligi sveta u noći sa ponedeljka na utorak po srednje evropskom vremenu. U dve su do pobede došli domaćini, a iznenadio je Hjuuston u TD Gardenu.

Tamo je gostujuća teksaška ekipa svladala vodeći sastav Istočne konferencije NBA lige, Boston Seltikse. Bilo je 108-102 za Roketse koji su pobedom prekinuli niz od pet poraza na parketu na kojem se to baš i nije očekivalo, a pogotovo zato što su i igrali bez vodećeg strelca Kevina Martina.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Zvezda savladala Zagreb u Pioniru

Ipak, zanimljiv je podatak da Hjuston već tri uzastopne godine slavi kod Bostona i to bez nominalno svojih najboljih pojedinaca. Godine 2009. slavili su bez Trejsija MekGredija, prošle bez Jao Minga, Trevora Arize i Martina, a sada su im opet nedostajali kineski centar, Bred Miler i najbolji strelac.

Što se samih strelaca tiče, za Boston (ponovno bez Kevina Garneta) je najviše pokazao Markiz Daniel s 19 poena i sedam skokova, dok je Houston najbolje predstavljao Aron Bruks s 24 ubačena koša.

Povezana vest:  Cedevita košem Rajta u poslednjoj sekundi pobedila Krku

Poraz je bio Bostonov deveti u sezoni i njime su pali na drugo mesto u poretku najboljih ekipa istočne strane lige. Devet poraza ima i sada vodeći Majami Hit, ali i pobedu više. Upisali su ih trideset.

Derik Rouz i Karlos Bozer kombinovano su ostvarili učinak od 56 poena i 16 skokova u 95-82 pobedi Čikago Bulsa protiv Detroit Pistonsa za koje je Ričard Hamilton ostao bez ubačaja iz igre, a Ben Valas odigrao samo dva minute zbog iščašenja gležnja.

Povezana vest:  Ataman: Žalim zbog Marka, gajim simpatije prema Srbiji

Rudi Gej, Majk Konlei i Toni Alen započeli su za Memfis utakmicu kod Šarlot Bobketsa promašivši svojih prvih petnaest šuteva, što je domaćin iskoristio za rani rezultatski višak i pobedu 96-82.

 

NBA liga, ponedeljak:

 

Charlotte – Memphis 96-82 (Jackson 27p, 6s, 4a, 4ol, Augustin 18p, 4s, 9a, 5il / Randolph 15p, 15s)

Boston – Houston 102-108 (Daniels 19p, 7s / Brooks 24p, 5a, Lowry 17p, 8a)

Chicago – Detroit 95-82 (Rose 29p, 5s, 7a, Boozer 27p, 11s / Wilcox 13p, 9s)