partizan_zalgiris_4EVROLIGA

 

Igrači Partizana zadovoljni pobedom, ali i oprezni

 

Košarkaši Partizana ocenili su da je večeras protiv Žalgirisa zabeležena „važna pobeda“, ali i da tim mora da nauči da prelomi utakmicu kada treba, a ne da protivniku dozvoli da se vrati u meč.

-Ovo je važna pobeda, naša treća uzastopna. Lepo je biti u pobedničkoj seriji, ali moramo da se popravimo i da naučimo da dovršavamo utakmice kada treba, a ne kao večeras“, rekao je novinarima Džejms Gist posle pobede nad Žalgirisom od 68:62.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana pobedili Žalgiris u Beogradu

Partizan je početkom drugog poluvremena imao 21 poen prednosti, ali se skoro celo drugo poluvreme mučio da postiže poene.

-Žalgiris je zaigrao bolje tada. Pojačali su odbranu, počeli su da pogađaju šuteve, promenili način odbrane. Ali, svejedno, moramo da budemo pametniji – rekao je Gist.

Najefikasniji igač večerašnje utakmice sa 19 poena bio je Dragan Milosavljević, koji je postigao skoro sve poene Partizana u poslednjoj četvrtini, sa samo dva promašaja iz igre.

-Uvek neki igrač dođe u prvi plan i daje poene, tako je to kod nas. Večeras smo ukupno dobro igrali i uspeli smo da zadržimo prednost, ali ne bi trebalo da nam se ponavlja drugo poluvreme – rekao je Milosavljević.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Partizan sjajan u Istanbulu, CSKA bolji od Barselone

Bek Partizana izveo je jedan od atraktivnijih poteza na utakmici u prvom poluvremenu, kada je prodro ispod koša i bacio loptu iza leđa na drugi obruč i pogodio koš.

-Ma bio sam u prodoru i pomislio sam da će sudija svirati faul, a kada se to nije desilo, onda sam morao da pronađem neko ‘rešenje’ -rekao je Milosavljević uz osmeh.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Bruklina i Portlanda

Partizan je u sličnoj situaciji kao i prethodnih godina – s promenjenim timom i posle loših prognoza pobeđuje u Evroligi. Kapiten Petar Božić nije želeo da pravi poređenja.

-Prošle sezone su u domenu istorije i ne pravim poređenja. Drago mi je što smo postigli rezultat koji nije bio očekivan, ali nema poređenja. Jedino što je zajedničko s prethodnim sezonama jesu maksimalne ambicije – rekao je Božić.

PHOTO: ataimages.rs