vlado_jovanovic_par_zalEVROLIGA

 

Jovanović: Odbrana i huk sa tribina su nam doneli pobedu

 

Trener Partizana Vlade Jovanović zadovoljan je večerašnjom pobedom nad Žalgirisom u šestom kolu Evrolige i rekao da je odbrana donela trijumf njegovom timu u teškim trenucima.

-Prvo poluvreme smo dobro odigrali, a u drugom nismo imali koncentraciju, naročito u poslednjih četiri, pet minuta. Dobra odbrana nam je donela ovu pobedu, a pri krizi u trećoj četvrtini nam je pomogao huk sa tribina – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle pobede od 68:62.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rik Velts podneo ostavku

Trener crno-belih je pohvalio Žalgiris, rekavši da je to „dobra ekipa sa dobrom hemijom“.

Partizan je u prvoj utakmici izgubio sa 11 poena razlike, a večeras je imao i više od 20 poena prednosti, ali se na kraju borio za pobedu.

-Ne dozvoljavam ni sebi ni ekipi da žali posle pobede nad ovakvom ekipom. Ni za čim se ne žali. Trebalo je da iskoristimo šansu, ali nismo – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  EP DO 20 GODINA, Orlići izgubili od Hrvata

Trener Žalgirisa Aco Petrović rekao je da je njegova ekipa podlegla atmosferi u Pioniru.

-Ono što smo pripremili nije nam uspelo. Jednostavno, igrači su podlegli atmosferi. Odigrali smo loše prvo poluvreme… Bez strpljenja i organizacije, a Partizan sigurno igra agresivnije od svih ostalih – rekao je Petrović.

Trener Žalgirisa je rekao da je zonska odbrana donela njegovom timu povratak u meč, ali je dodao da njegov tim nikada nije imao tako loš šut za tri poena.

Povezana vest:  Bogdanović proglašen za evroligašku Zvezdu u usponu

PHOTO: ataimages.rs