Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu Grčku sa 84:61 (29:14, 15:21, 23:13, 17:13) u četvrtom kolu Grupe L drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ekipa Aleksandra Djordjevića je ovom pobedom pred oko 5.500 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ došla na korak od plasmana na Mundobasket 2019. godine u Kini.

Srbiji je u večerašnjem meču bila potrebna pobeda kako bi ostala u konkurenciji za plasman na Mundijal, te je shodno tome u duel s Grčkom ušla motivisano, ali i jača za plejmejkere Stefana Jovića i Vasilija Micića.

Povezana vest:  Partizan ubedljiv protiv Metalca

Za razliku od meča s Izraelom od pre tri dana u Tel Avivu, Srbija je u duel s Grčkom ušla znatno koncetrisanije, a i greške u organizaciji napada svedene su minimum.

Centar Miroslav Raduljica predvodio je Srbiju u prvom poluvremenu, koja je u jednom trenutku imala i 17 poena prednosti. Grčka je u finišu druge i početkom treće četvrtine uspela da uhvati priključak, smanji na samo tri poena zaostatka (49:46), medjutim, raspoloženi Jović zaustavio je nalet rivala.

Povezana vest:  Levski nije otputovao u Podgoricu, Budućnost dobija 20:0

Srbija je agresivnom odbranom dovela Grke do velikog broja izgubljenih lopti i šuteva iz teških situacija, dok je na drugoj strani šut prilično dobro funkcionisao.

Dobrom igrom u finišu Srbija je privela meč u svoju korist i tako nanela Grčkoj prvi poraz u kvalifikacijama.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jović sa 22 poena, dok su Raduljica i Micić dodali po 13.

Povezana vest:  Trifunović želi pobedu na domaćem terenu

U selekciji Grčke istakli su se Lefredis Bohoridis i Hristos Salustros sa po 13 poena.

Srbija je treća u Grupi L sa šest pobeda i četiri poraza, dok je Grčka prva s devet trijumfa iz 10 utakmica.