Košarkaši Denvera pobedili su noćas na gostujućem terenu Sakramento sa 117:113 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Denver je predvodio Džamal Marej sa 36 poena, od kojih je 17 postigao u poslednjoj četvrtini, a utakmicu je završio i sa sedam skokova i šest asistencija. Dobru partiju prikazao je i srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je ostvario „dabl dabl“ učinak od 26 poena i 13 skokova, a imao je i šest asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Nagetsi su posle osme pobede u poslednjih 10 utakmica zadržali prvo mesto na Zapadnoj konferenciji.

U ekipi Sakramenta, koja je izgubila treći uzastopni meč, najefikasniji je bio Badi Hild sa 29 poena, a dobre partije prikazali su i srpski košarkaši. Nemanja Bjelica postigao je 17 poena, uz šest skokova i tri asistencije, a Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa 14 poena, pet skokova i dve asistencije.

Povezana vest:  Dušan Ivković: Ofanzivni skok Britanaca doneo neizvesnu završnicu

Košarkaši Hjustona pobedili su posle produžetka Golden Stejt sa 135:134 „trojkom“ Džejmsa Hardena 2,7 sekundi pre kraja.

Harden je petu uzastopnu utakmicu završio sa najmanje 40 postignutih poena, a ostvario je drugi „tripl dabl učinak“ ove nedelje. On je postigao 44 poena, uz 15 asistencija i 10 skokova.

U šestoj uzastopnoj pobedi Roketsa Klint Kapela učestvovao je sa 29 poena i 21 skokom, a Ostin Rivers sa 18 poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Lejkersa

U ekipi aktuelnog šampiona najefikasniji je bio Stefen Kari sa 35 poena i šest asistencija. Kevin Durent postigao je 26 poena, uz sedam skokova, a u samoj završnici promašio je „trojku“ za pobedu Voriorsa.

Košarkaši San Antonija pobedili su Toronto sa 125:107. Demar Derozan ostvario je „tripl dabl“ učinak u pobedničkom timu sa 21 poenom, 14 skokova i 11 asistencija. Lamarkus Oldridž postigao je 23 poena, a Brin Forbs 20 poena. Derik Vajt dodao je 19, a Rudi Gej 13 poena i sedam skokova.

U ekipi Toronta sedmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 21 poenom i pet asistencija. On je u jednom trenutku, kada je trebalo da izvede slobodna bacanja morao da odstupi i sabere se, posle povika sa tribina „Izdajnik“, od navijača koji su ga podržavali sedam sezona u San Antoniju, nakon što je tražio da napusti klub ovog leta.

Povezana vest:  Marina Maljković: Bez odbrane ne možemo nikoga da dobijemo

Njemu su navijači zviždali tokom zagrevanja, kada su predstavljani igrači uoči meča i svaki put kada je imao loptu.

U ekipi Toronta Delon Rajt postigao je 15 poena, a Serž Ibaka 14 uz šest skokova.

Toronto je prekinuo niz od dve pobede i drugi je na Istoku iza Milvokija.