Predsednik KK Partizan Ostoja MIjailović, dva dana nakon poraza od Crvene zvezde u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige, izjavio je da je meč imao uvertiru i posebno istakao da crno-beli nisu zadovoljni suđenjem.

„Želim da čestitam igračima i stručnom štabu našeg sportskog rivala na pobedi u subotu. Partizan uvek kreće od svojih grešaka i propusta, zbog kojih je izgubio, bilo da su to greške trenera, košarkaša ili menadžmenta. Zbog toga se i pitamo da li je naša greška pokušaj uvođenja gospodskih manira u srpsku košarku od kada sam došao na mesto predsednika najvećeg košarkaškog brenda Srbije, njenog jedinog evropskog prvaka, učesnika četiri F4 Evrolige i osvajača četiri evropska trofeja“, rekao je Mijailović za klupski sajt.

Povezana vest:  Radonjić: Turnir u Zadru jaka provera za start sezone

Prema njegovim rečima, iz kluba nisu reagovali na sve što se dešavalo posle utakmice u Nišu u finalu Kupa Koraća, na salve laži, primitivnih i uličarskih uvreda.

„Nismo ni posle nedavnog poraza u regularnom delu ABA, već smo čestitali pobedu rivalu, ne komentarišući sudijske, već svoje greške i ne okrivljujući druge za poraz. Da li smo pogrešili što smo se zalagali za manire suzdržavanja od repliciranja? Izgleda da to u regionu ne prolazi. Izgleda da moramo u blato u koje nas pojedini uporno uvlače, jer drugačije očigledno ne mogu da funkcionišu“, između ostalog je poručio Mijailović.

Povezana vest:  Zvezda rutinski do pobede nad Metalcem