Dugo najavljivana Skupština košarkaške ABA lige održana je juče u Banjaluci, ali uprkos najavama, nisu donete neke posebno bitne odluke.

Kako je posle Skupštine saopštio prvi čovek ABA lige Igor Dodik, odlučeno je da ne bude produžen mandat menadžmentu lige, odnosno sportskom direktoru Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu.

Kada je u pitanju uključenje grčkog Olimpijakosa u ligu, nije bilo previše reči zbog dokumentacije.

Povezana vest:  Radonjić: Maksimalno motivisani dočekujemo Nižnji

„Raspravljalo se o zahtevu klubova da se pridruže ABA ligi, ali smo otvorili pravilnike i videli smo da nedostaju određena dokumenta kako bismo raspravljali uopšte da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostali klubovi mogu da učestvuju u ligi. Obavezali smo da se dopuni dokumentacija, kako bismo mogli o tome da glasamo“, rekao je Dodik.

On je dodao da zahtev Budućnosti o „poništenju“ finalne serije plej-ofa protiv Crvene zvezde nije prošao i da su menadžment i Predsedništvo ABA lige dobili obavezu da dopune akte i pravilnike kako se to ne bi ponovo dešavalo.

Povezana vest:  Djuk osvoji titulu NCAA

Inače, za vreme Skupštine pojavila se nezvanična informacija da su vodeći ljudi Crvene zvezde i Budućnosti Nebojša Čović i Dragan Bokan kažnjeni sa po 10.000 evra, ali za sada nema potvrde.

Nova sednica Skupštine trebalo bi da se održi već naredne nedelje.