euroleague_basketball_logoEVROLIGA

Valensija traži šansu u Moskvi

 

Košarkaši španske Valensije igraju preporođeno od dolaska srpskog trenera Svetislava Pešića na čelo štručnog štaba, a da bi ostali u igri za plasman u Top 16 fazu Evrolige moraju sutra da pobede u Moskvi ruski CSKA u meču osmog kola D grupe.

Teško je reći da bi pobeda Španaca nad potpuno razbijenim „armejcima“ bila iznenađenje, a s obzirom na igre Valensije poslednjih sedmica Pešićevi puleni zaista iamju razloga da se nadaju velikom trijumfu.

Povezana vest:  Zvezdini juniori na završnom turniru Evrolige

Valensija trenutno ima skor od tri pobede i četiri poraza i do kraja prve faze elitnog takmičenja vodiće direktnu borbu sa italijanskim Armanijem.

Sa samo jednim trijumfom u prethodnih sedam kola CSKA je izgubio sve šanse za prolazak u drugi krug, što za izuzetno skupi tim iz Moskve predstavlja debakl.

Armani će u Milanu dočekati turski Efes Pilsen sa kojim će se izjednačiti po broju bodova ukoliko sutra pobedi.

Povezana vest:  Zvezda: Institucija besplatnih karata je 'iskorenjena'

U B grupi na programu je veoma interesantan duel Šarlroa – Bamberg. Poraženi tim iz tog meča praktično gubi sve šanse da se nađe među 16 najboljih ekipa u Evropi, a pobednik se vraća u trku sa italijanskom Romom i španskom Unikahom za treće i četvrto mesto u grupi.

Italijanski Montepaski sa „čudesnim” Lesterom Mekalebom na poziciji plejemejkera ima najlakši zadatak pošto u utakmici C grupe gostuje zagrebačkoj Ciboni, koja se nalazi u “potpunom rasulu”. Izabranici Zdravka Radulovića ne treniraju još od subote, a u Evroligi ne znaju za pobedu.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA - JAPAN, 2006, Kompletni rezultati na SP u Japanu 2006.