ZORANA ARUNOVIC PRVA ZLATO35. INTERNACIONALNO PRVENSTVO BEOGRADA

Stiže 246 strelaca iz 16 zemalja

 

„Internacionalno prvenstvo Beograda“ u streljaštvu održaće se 11. i 12. decembra u sali „Bg sportskog centra Kovilovo“ i okupiće 246 strelaca iz 16 zemalja! Organizator je Streljački savez Beograda uz veliku pomoć Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

– Imamo nešto manji broj prijavljenih strelaca nego lane, ali iz više zemlja – kaže direktor takmičenja Nikola Marić. – Biće smešteni u hotelima Srbija i Prezident. Trudili smo se, iako je to veliko opterećenje jer program dugo traje, da sačuvamo formulu da strelci gađaju dva puta u dva dana, što je dobro i za trenere da vide formu takmičara i takmičarki. Takmičenje je podeljeno na dva dela. U subotu je „Trofej Beograda“, kada će se deliti medalje u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji vazdušnom puškom i pištoljem, a u nedelju je „Velika nagrada Beograda“ u apsolutnoj, muškoj i ženskoj konkurenciji sa oba oružja. Predsednik Orgnizacionog odbora 35. „Internacionalnog prvenstva Beograda“ je predsednik SS Beograda Bojan Bojanić.

Povezana vest:  Maksimović bira za Šampionat Evrope

Prošle godine na „Trofeju Beograda“ sve četiri titule u seniorksoj konkurenciji pripale su srpskim strelcima. Puškom su slavili Andrea Arsović (Partizan) i Milutin Stefanović („Čika Mata“, Kragujevac) a pištoljem Zorana Arunović (C. zvezda) i Damir Mikec (Policajac) koji je sa 587 krugova izjednačio državni rekord osnovnog dela. Drugog dana ponovo su pobedili Milutin Stefanović i Damir Mikec, najbolja pištoljem bila je Francuskinja Ridiže, a puškom Hrvatica Pejčić. Jasna Šekarić je bila druga pištoljem, a Zorana Arunović treća. Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda dobila je Ivana Maksimović za dva najbolja rezultata u konkurenciji juniorki puškom, kao i Hrvatica Snježana Pejčić za apsolutnih 400 krugova prvog dana vazdušnom puškom.

Povezana vest:  Proširen spisak putnika za Plzen

Konferencija za medije Streljačkog saveza Beograda povodom 35. „Internacionalnog prvenstva Beograda“ održće se u četvrtak 9. decembra u 12 časova u prostorijama Turističke organizacije Beograda u „Beograđanci“.