Srpski košarkaš Boban Marjanović rekao je danas da bi i naredne sezone voleo da igra u Filadelfiji, a da je za Svetsko prvenstvo najbitnije da svi reprezentativci budu zdravi.

„Još uvek traje liga, a po pravilu NBA ne može ništa da se priča pre 1. jula. Prvo 1. jula idu pregovori onih glavnih igrača, a posle toga od 3. jula idemo mi ostali. Realno još uvek ne znam šta će biti… 90 odsto bi trebalo da ostanem u Filadelfiji, ali to se još ne zna, samo nagadjanje. Lepo mi je bilo tamo, tako da što da ne“, rekao je Marjanović novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Vujošević se plašio umora i povreda pred Budućnost

Na pitanje novinara o reprezentaciji Srbije, Marjanović nije želeo da podiže euforiju.

„Prvo treba da se okupimo i da posle pričamo reprezentaciji. Najbitnije je da svi budemo zdravi i da sve bude kako treba. Imamo dosta perspektivnih i mladih igrača. Mi smo zemlja košarke, imamo dosta igrača, samo treba da svi budu zdravi“, rekao je on.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio kažnjen sa 250.000 dolara

Na pitanje kako su ga prihvatili u Filadelfiji, Marjanović je imao samo reči hvale.

„Ekipa je superigrači su talentovani, perspektivni. Mislim da smo imali šansu da mi budemo taj tim koji ove sezone igra u finalu, ali imali smo tu lošu sreću da smo primili koš u zadnjoj sekundi i sada sam ovde“, rekao je Marjanović osvrućući se na sedmi meč izmedju Filadelfije i Toronta kada je Kavaji Lenard u poslednjoj sekundi postigao koš za trijumf ekipe iz Kanade.

Povezana vest:  Balkansko prvenstvo za juniore u Vinici od 13. – 17. avgusta

On je dodao da mu je „lepo iskustvo“ igranja u plej-ofu NBA lige, pre svega jer se igra dinamičnija i čvršća košarka, kao i da je mu je grad Filadelfija izuzetno prija.

„Grad živi za košarkom i sportom uopšteno. Imaju hokej, bejzbol, fudbal, sve prate, sve je organizovano do samog kraja i svi znaju ko si i šta si. Gde god da se pojaviš, svi te prepoznaju, jer sve prate. Jedno jako lepo iskustvo“, rekao je Marjanović.