partizan fener vujosevic

Vujošević: Trud koji igrači i ja ulažemo dobija smisao

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je njegova ekipa večerašnjom pobedom pokazala Budivelniku da određene stvari ne mogu da se kupe novcem I da će crno-beli igrati „do zadnjeg daha“ za plasman u Top 16 fazu. 
-Jako sam zadovoljan prikazanom igrom i postignutim rezultatom. Hvala igračima jer trud koji oni i ja ulažemo dobija smisao u ovakvim situacijama – rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u beogradskoj Areni. 
Partizan je kao domaćin pobedio Budivelnik sa 76:61 u osmom kolu Grupe A Evrolige i tako ostao u igri za plasman u Top 16 fazu. 
-Kada se pogleda iz ove perspektive čovek ima za čime da žali. Bilo je tu propuštenih prilika koje bi nas dovele u drugačiju situaciju. Šanse nisu prevelike, ali postoje. Igraće se još dve utakmice i kao što kaže Fidel Kastro, koji voli košarku, igraćemo do zadnjeg daha – rekao je Vujošević. 
On je dodao da se promenom igrača tokom sezone pokazalo da Budivelnik ima ozbiljan budžet i da je Partizan ukrajinskoj ekipi pokazao da neke stvari ne mogu da se kupe. 
-Budivelnik je kvalitetna ekipa kojoj nismo dopustili da do kraja prikaže svoj kvalitet. Oni imaju ozbiljan budžet. Jesu novi u Evroligi i drago im je što smo im možda pomogli da shvate da ipak određene stvari ne mogu da se kupe i moraju da se poštuju – istakao je trener crno-belih. 
Prema njegovim rečima, Partizanu je posle povrede plejmejkera Lea Vestermana teško da nađe adekvatna rešenja u igri, ali to uspeva. 
-Ta povreda se desila u najnezgodnijem momentu, u seriji odlučujućih utakmica, ali smo uspeli da nađemo rešenja i da to funkcioniše, pre svega zalaganjem ovih momaka – kazao je Vujošević. 
Partizan će u sledećem kolu Evrolige u četvrtak gostovati Fenerbahčeu. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Novicki zbog povrede kolena propušta sledeći meč