dusan_kecman_par_makKošarkaši Partizana razočarani svojom igrom

 

Košarkaši Partizana saglasili su se večeras da su veoma loše odigrali utakmicu protiv Makabija u Evroligi. Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Makabija sa 76:62, utakmicu osmog kola Grupe A u Evroligi.

-Mora se priznati da je na našu lošu igru mnogo uticao Makabi, koji ove sezone stvarno igra odlično. Da ih ne poredim sa prošlosezonskom ekipom, ali ove sezone igraju dominantno – rekao je kapiten Partizana Petar Božić novinarima posle utakmice.

-Mi nismo uradili ono što smo se dogovorili, a to je pre svega da zaustavimo njihov ofanzivni skok, koji im je omogućavao druge napade. Nismo zaustavili ni kontre, niti sve ono što je trebalo. Moramo te stvari da dovedemo u red – dodao je on.

Povezana vest:  Đorđević: Teška odluka, Dangubić i Štimac odlično radili

Partizan će u sledećem kolu igrati na svom terenu utakmicu protiv Prokoma, koja će biti od velikog značaja za plasman u Top 16 fazu.

-Svaka utakmica je za nas biti ili ne biti. Istina je da će meč sa Prokomom imati ogromnu težinu, ali mi sada o tome ne smemo da razmišljamo, jer nas čeka utakmica sa Zadrom u Jadranskoj ligi – rekao je Božić.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da je njegov tim loše odigrao celu utakmicu.

Povezana vest:  NLB, REGIONALNA LIGA, Rezultati utakmica četvrtog kola i tabela

-Loše smo odigrali čitavu utakmicu i nema tu šta mnogo da se kaže. Odigrali smo lošu odbranu, u napadu smo slabo reagovali na njihov presing. Oni su odmah stekli ogromu razliku, a mi smo se do kraja samo trudili da je smanjimo – rekao je on.

-Mi pre svega moramo da se koncentrišemo na Jadransku ligu, čeka nas Zadar. Sa ovakvom igrom u Evroligi ne možemo da stignemo daleko. Ovo je težak period, težak raspored – dodao je najiskusniji igrač srpskog šampiona.

Centar Partizana Nejtan Džavai tokom cele utakmice vodio je veliku borbu sa Sofoklisom Skorcanitisom.

Povezana vest:  Mladi tim ostvario još jednu pobedu

-On je izuzetno jak, izuzetno tvrd i tako igra. Bilo je teško čuvati ga. U utakmici smo pogrešili što smo dopustili previše ofanzivnih skokova – rekao je Džavai.

Odgovor za lošu igru u Tel Avivu nije imao ni Kurtis Dzerels.

-Jednostavno nismo dobro igrali. Ne znam zbog čega, da smo znali popravili bismo to i dobili bismo utakmicu – rekao je on.

I košarkaš crno-belih Džejms Gist priznao je da je njegova ekipa podbacila.

-Moramo da priznamo da je Makabi igrao sjajno, sa mnogo ofanzivnog skoka. Imali su mnogo kontranapada, a mi smo igrali loše – rekao je on.

PHOTO: ataimages.rs