Američki plejmejker i bivši igrač Toronto Reptorsa, Lorenco Braun novo je  pojačanje KK Crvena zvezda mts!
Braun (rođen 26.08.1990 godine) sa crveno-belima je potpisao jednogodišnji ugovor i predstavljaće veliko pojačanje za aktuelnog šampiona ABA i srpske lige u predstojećoj sezoni.
Lorenco Braun je visok 196 centimetara i osnovna pozicija u timu mu je organizator igre. Rođen je u Džordžiji, a tokom tri sezone a koledžu „North Carolina State“ isticao se odličnim igrama i brojnim asistencijama (12 poena, 4 skoka i 7 asistencija po meču u proseku), što ga je svrstavalo među najbolje igrače Atlantske konferencije NCAA.
NBA karijeru počeo je u dresu Filadelfije 2013.godine, a tokom profesionalne karijere nastupao je i za ekipe Minesote, Finiksa, kao i za njihove ekipe u G ligi. Tokom 2016.godine po prvi put se, poput velikog broja amerikih igrača, otisnuo u Kinu i nastupao za ekipu „Zheijang Golden Bulls“, a najzapaženiju rolu u NBA ostvario je u ekipi Toronto Reptorsa aktuelnog šampiona NBA lige za koji je nastupao i u aktuelnoj sezoni (prvi igrač u istoriji NBA koji je potpisao two way contract u ligi, koji je zaradio titulom MVP-ja „G lige” gde je nastupao za ekipu „Reptors 905”), pre nego što se ponovo otisnuo u Kinu u januaru 2019.godine i potpisao ugovor sa ekipom „Gvanžu Lajonsa“.
Dolazak u Crvenu zvezdu biće prvi angažman ovog plejmejkera koga krasi odličan pregled igre i brojne asistencije u evropskoj košarci, pred sezonu u kojoj će crveno-beli odigrati veliki broj utakmica u Evroligi, ABA ligi i domaćim takmičenjima. Takođe, dolazak Brauna veliko je priznanje za klub jer je američki plej među brojnim ponudama izabrao Crvenu zvezdu I izazov koji donose Evroliga, odlična atmosfera na utakmicama srpskog kluba i odlični saigrači koji ga očekuju u crveno-belom dresu.
Lorenco Braun je nakon Derika Brauna i Džejmsa Gista treće pojačanje KK Crvena zvezda mts u ovogodišnjem prelaznom roku. U klub su se tokom leta vratili Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić, a ugovore su obnovili Branko Lazić, Filip Čović, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Bili Beron, Mohamed Faje, Stratos Perperoglu, čime je obavljen veliki posao u prelaznom roku, a Crvena zvezda spremna dočekuje izazovnu takmičarsku sezonu 2019-2020.
Povezana vest:  ŠENŽEN, 26. LETNJA UNIVERZIJADA, Srbija pobedila Nemačku i izborila polufinale