Čuveni slovenački košarkaš Radoslav Nestorović reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovića opisao je kao miks legendarnih Aleksandra Ðorđevića i Predraga Danilovića i poručio da „Orlovi“ mogu čak i do zlata na Mundobasketu u Kini.

Bivši centar San Antonija, Toronta i Indijane smatra da zvezda Kingsa ima puno sličnosti sa sadašnjim selektorom i predsednikom Košarkaškog saveza Srbije.

„Bogdan je miks Danilovića i Đorđevića, koji su uvek davali veliki doprinos reprezentaciji, a takva je situacija i sa njim. Kad treba da se odlučuje, tu je Bogdan da uzme loptu, postigne koš, tako je i u NBA ligi. Njemu bih uvek davao da odlučuje mečeve, jer je takav profil igrača. Pravi majstor, najviše poverenja imam u njega“, rekao je Nestorović.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Slobode

Reprezentaciju Srbije vidi kao jednog od glavnih kandidata za medalju na Svetskom prvenstvu u Kini.

„Selektor Đorđević izabrao je najbolje, ali ni to ne mora da bude nekad presudno. Sve zavisi od jedne utakmice na šampionatu, pogotovo kada dođe osmina finala ili četvrfinale, a to su veoma bitni mečevi da se pobedi. Srbija ima tim koji može da se ozbiljno uključi u trku za medalju i to najvećeg sjaja. Ima dosta faktora koji utiču na plasman“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms, Hauard, Brajant, Durant i Vejd u najboljoj petorci

Nestorović, koji trenutno radi kao generalni sekretar KS Slovenije, kaže da selektor „Orlova“ Ðorđević može puno toga da pokaže novim generacijama.

„Napravio je odličan potez što je došao u Virtus i nadam se da će klub bogate tradicije uspeti da vrati na staze stare slave. Želim mu svu sreću u Italiji. Doveo je par pojačanja iz Srbije i verujem da će to biti ekipa za najviše domete u Evroligi. Sa druge strane, Sale je ne samo veliko košarkaško ime, već je i sjajan čovek i čast je za sve nas da budemo u njegovom društvu“, zaključio je osvajač NBA prstena sa Sparsima.

Povezana vest:  NBA VESTI, Odom od naredne sezone u Klipersima

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbije se nalazi u grupi sa Italijom, Portorikom i Angolom.