Međunarodni dan mladih obeležava se 12. avgusta, ali i cela nedelja može da se proslavi u mladalačkom duhu. Na nama je da odaberemo kako ćemo obeležiti ovo lepo vreme, ali jedno je sigurno – kraj dana je najbolje rezervisati za opuštanje uz hit televizijski program.

DocuBox u ponedeljak, 12. avgusta, u 19h emituje film „Carstvo Srednjeg Juga”. Ovo je izuzetan film sa retkim arhivskim snimcima o prvim koracima kolonizacije Francuske Indokine do pada Sajgona nakon što je američka vojska napustila Vijetnam. Žak Perin čita odlomke vijetnamskih, francuskih i američkih zapisa i dočarava istoriju Vijetnama kao epsku priču. Producentska kuća Galatée Films je skupljala arhivske snimke profesionalaca i amatera više od 10 godina i ponudila jedinstven vizuelni animirani pregled impresivne i bolne vijetnamske istorije.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Vlalukin se prvi skinuo, Cincarević zabušava, kokos žene ne jedu

Istog dana, 12. avgusta, u 19.40 h će se na kanalu TDC prikazivati film „Dvadeset minuta”. Ovo je film o nastavniku istorije Aliju koji je blage naravi, ali se odjednom nalazi u vrtlogu akcije i intrige nakon što njegova voljena žena Melek biva uhpšena zbog pokušaja ubistva mladića po imenu Kerim. Međutim, on mora da napusti svoje knjige i pronađe unutrašnju snagu i hrabrost za koje nije ni znao da ih ima kako bi oslobodio svoju ženu optužbi i povratio pređašnji život.

Povezana vest:  Praznični mir umesto praznične euforije

U subotu, 17. avgusta, na kanalu FilmBox Premium u 21h će se emitovati film „Blektorn”. U Boliviji, Buč Kasidi (sada pod imenom Džejms Blektorn) još jednom kreće u avanturu u kojoj upoznaje mladog pljačkaša i postaje njegov saradnik. Ovaj dvojac postaće meta za bandite, ali i za predstavnike zakona. Izaberite ovaj uzbudljivi vestern za svoj užitak tokom vikenda i nećete se pokajati!

Povezana vest:  I Džim Keri u finalnoj epizodi serije Ured